Cum imi pot imbunatati vederea fara ochelari, lentile sau bisturiu?

Cum imi pot imbunatati vederea fara ochelari, lentile sau bisturiu?
Daca vrei sa îţi îmbunătăţirea si intretinesti vederea, urmeaza acesti pasi simpli si vei simţi in timp, ca nevoia de a purta ochelari sau lentile de contact tot timpul va disparea.
Invata paşii necesari pentru a incepe procesul de îmbunătăţire a vederii ca să nu îţi mai simţi ochii obosiţi si repeta-i zilnic, incepand de acum:

PASUL #1: "Expune-te la lumina solară"

Expune-te la soare în fiecare dimineaţă imediat după ce te trezeşti pentru 5-10 minute. Acest lucru te va ajuta să ai mai multă energie pentru acea zi. Vei avea energie în acea zi echivalentă unei cani de cafea -careia îi ştim cu toţii efectele adverse.

Vitamina D este produsă de organism prin expunere la soare. Vitamina D este stâlpul sănătăţii tale. Prin vitamina D calciul, de care are nevoie intregul organism, se fixează mai bine în organism.
Astfel vei avea şi ochi mai energizaţi şi mai buni. Te va mai ajuta să nu mai fi atât de sensibil la lumina puternică. 

Ca să beneficiezi din plin de energia de la soare foloseşte ochelarii de soare doar vara între orele 12-14, în medii cu reflectii (zapada sau nisip), şi atunci când conduci.

PASUL #2: "Clipeşte cât mai des"

Clipeşte conştient de 10-20 ori la fiecare 5 minute. In mod natural ar trebui sa clipim o data la 3 secunde, dar cum suntem antrenată de graba de zi cu zi ne focalizam atentia la ceea ce citim sau scriem si nu mai permitem acest lucru.
De fiecare dată când clipesti, exerseaza din ce în ce mai repede. Acest obicei ajută la eliberarea tensiunii din ochii tăi şi le va permite ochilor tăi să se relaxeze.

În momentul în care clipeşti, doar pleoapa superioară se mişcă, muşchii pleoapelor reglează glandele lacrimale.
Dacă în timp ce clipeşti vei începe să lăcrimezi, este foarte bine. Lichidul lacrimal va umezi, hrani si curăţa ochii de praful acumulat în timpul zilei.
Foloseste acest obicei oricand in timpul zilei – urmarind numerele masinilor sau anunturilor de pe strada - si ai sa vezi cum vederea este mai clară instant.

PASUL #3: "Odihneşte-ţi ochii"

Peste 70% din informaţiile pe care le captăm zilnic sunt obţinute prin ochi. Chiar dacă nu suntem conştienti în majoritatea momentelor ce informaţii transmit ochii la creier, ochii sunt foarte folosiţi.
În momentul în care sesizezi cea mai mică prezenţă a oboselii, ţine ochii închişi pentru 10-20 de secunde. 

Îţi recomand ca o dată la 10 minute să ţii ochii închişi pentru 10 secunde. Ai sa te miri de cat de relaxaţi si de odihniţi o să-ţi simţi ochii dacă îi vei odihni frecvent.
Poţi acoperi ochii cu palmele dacă lumina din mediul tău este prea puternică.Ochii se odihnesc cel mai bine în întuneric total, ca şi atunci când dormi.
Odihneşte-ţi ochii si ei vor avea grijă să vezi bine.

PASUL #4: "Hrăneşte-ţi organismul cu...apă"

Apa...cea mai întâlnită substanţă de pe pământ are propietăţi vindecătoare pentru întreg organismul uman.
Ochii tăi sunt umpluţi cu apă -umoare apoasă- care este responsabilă cu aproximativ 15% din capacitatea de refracţie a ochiului.
Pentru a păstra rata de refracţie a umoarei apoase, în fiecare dimineaţă când te trezeşti primul lucru pe care să îl faci este să bei jumătate de litru de apă.
Da... jumătate de litru de apă, pentru că întregul tău organism este însetat după o noapte de somn şi trebuie să fie hidratat. Daca iti este greu sa bei in Fiecare dimineaţa 500ml de apa, e bine sa începi treptat cu 200 ml/prima sapt- 300 ml/ a doua sapt si 500 ml de apa din a treia saptamana.

Un factor important este ca globul ocular să fie mereu umed pentru a avea mobilitate de mişcare. Pentru acest lucru sunt responsabile lacrimile, dar... e importanta calitatea lacrimilor.
Îţi recomand să îţi clăteşti ochii oricât de des poţi, mai ales dimineaţa şi seara, cu apă rece şi/sau caldă. Astfel vei benificia de benificiile terapiei cu apă.

PASUL #5: "Mişcarea te ajută să vezi bine."

Un studiu efectuat la Universitatea din Columbia, a relevat că efectuarea zilnică a activităţilor sportive ajută la îmbunătăţirea vederii.
Nu trebuie să fii sportiv de performanţă, dar efectuarea zilnică a 10-15 minute de mişcare sunt suficiente pentru eliberarea tensiunii din musculatura oculară.
Mişcarea zilnică pentru un minim de 10 minute pe zi reduce tensiunea oculară cu 20%.
Astfel riscul ca problemele de vedere să apară sunt cu 20% mai mici. În felul acesta şansele de apriţie a problemelor de ochi sau mai ales a glaucomului sunt mai aproape de nule.
Atat timp cat singurele momente când faci sport/mişcare este atunci când dai click stânga la mouse sau deschizi dimineaţa lumina, riscul ca problemele tale de vedere sa se amplifice se mareste.

Urmarea acestor 5 sfaturi simple reprezinta un prim pas important pentru pastrarea si îmbunătăţirea vederii tale.
Mai multe sfaturi pentru a-ti imbunatati vederea gasesti aici http://www.RenuntaLaOchelari.com.
Ai grijă de ochii tai!

articol oferit de Flavius
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| fabiola a răspuns:

As mai adauga consumul zilnic de legume in compozitia carora intra luteina(spanacul, patrunjelul, morcovul, salata verde)!

14 răspunsuri:
| Gosh. a răspuns:

Excelent articol.

| waXonwaXoff a răspuns:

Interesanit, chiar cautam asta de mult, multumim pentru. informatii

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Si mai e ceva care ajuta, mai ales celor care citesc sau stau la calculator mai multe ore zilnic: sa privesti in departare. E vorba de relaxarea unor muschi folositi intens cand iti focalizezi privirea pe un obiect mic, apropiat, cum ar fi o carte, ziar sau monitorul calculatorului. Si cand ma gandesc ca 5 minute de privit cerul, sau cand am ocazia, marea sau de pe munte chiar aduc o senzatie de liniste si relaxare, de ce nu?

| Dizzydizz a răspuns:

Multumim. ft interesant!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"ca medic oftalmolog ambulant recomand zilnic cate trei litri de bere TUPorg, dimineata iesitul afara la rasaritul soarelui ca sa stii pe ce lume traiesti, clipeste de 10-20 de ori intr-un minut iar daca faci invers e ok tot un betivan ramai. Hrăneşte-ţi organismul cu... apă dar nu uita ca orice bautura, in fond nu numai berea merge in acest tratament alternativ, are la baza... APA"
Foarte frumos! astept articolele urmatoare, deja incep sa le intuiesc, marirea penisului, impotenta, ejacularea precoce.
Acum serios vorbind, expunerea la razele solare iti poate arde corneea si indemnul asta de nu purta ochelari chiar daca ai un -0, 25 poate avea urmari grave, dar pentru un click in plus ce mai conteaza.
Ai grijă de ochii tai! sau deschide-i in preajma unor sarlatani.

| alecsa04 a răspuns:

Pai excercitii pentru ochi.winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vitamina D este produsa de piele, nu de ochi cind privesti la soare. Pentru asta nu trebuie sa faci plaja zilnic, este suficient cit iti expui pielea fetei si a miinilor in timpul petrecut afara. In consecinta, poti privi la soare mult si bine, pentru ca nu faci decit sa risti arderea retinei, ceeace inseamna de fapt orbirea. Privitul in soare este recomandat numai la asfintit, inainte ca soarele sa dispara dincolo de orizont, cind lumina lui nu mai este atit de puternica si fireste, nu mai mult de 10 minute. Este vorba de un exercitiu yoga, care insa nu te energizeaza, se presupune doar ca face parte dintr-o suita de exercitii yoga menite sa-ti imbunatateasca vederea. Insa mare atentie ca soarele sa nu fie prea puternic, asta fiind de fapt motivul pentru care exercitiul este recomandat doar la asfintit. Lacrimile au ca rol curatarea ochilor de impuritati si mentinerea globilor oculari umezi si curati. Clipind, pleoapa se comporta de fapt ca un stergator, care intinde lacrima pe suprafata ochiului si il curata mentinind vederea clara. De asemeni, lacrimile mentin globii oculari umezi pentru o miscare usoara. In consecinta, clipitul des nu-ti odihneste ochii, doar indeparteaza impuritatile. Pentru "eliberarea tensiunii din ochi" se freaca ochii usor apasat cu virfurile degetelor. Desigur, nu trebuie sa mai spun ca ochii trebuie sa stea inchisi cind ii masezi. Presiunea exercitata asupra globilor oculari, va micsora tensiunea intraoculara, asta-ti da o senzatie placuta de relaxare si este recomandat sa faci lucrul asta cind te simti obosit si simti ca incep sa te doara ochii. Lumina ambientala nu tebuie sa fie obositoare, o reglezi in functie de asta, iar afara porti ochelari de soare daca soarele este prea puternic. In special la munte, daca este zapada si straluceste soarele, trebuie sa porti ochelari de soare altfel risti sa faci oftalmie.

| elena_9066 a răspuns:

Ce bine ar fi sa fie asa

| zxsds a răspuns:

Super!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Noi la scoala am invatat ca vitamina A este importanta pentru ochi nu cea D si ca lipsa acestei vitamine provoaca xeroftalmia (orbul gainii), in rest mi se pare interesant.

| doina_5274 a răspuns:

Eu am facut tratament cu vitaminele A forte si E forte timp de 6 luni (in prima luna am luat si Evenyng) si mi-a scazut dioptria la jumatate (de la -1 ajunsesem la -0, 5). interesant, nu?

| Alex_7297 a răspuns:

Foarte interesant, mulţumim!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Teapaaaa! Hotieeee! Feriti-va de sarlatani. Sau dati-le banii daca sunteti prosti...

| Raul4825 a răspuns:

Salutare!

Eu mi-am vindecat vederea tot in mod natural multumita domnului Daniel Dinu al carui site este: http://vedereperfecta.com/

Prin alimentatia corespunzatoare pe care am adoptat-o si prin exercitiile si obiceiurile sanatoase si folositoare ochilor folosite zi de zi intr-un anumit interval de timp pentru minim 15 minute a facut ca in mai putin de 9 saptamani sa renunt la ochelari!