As mai adauga consumul zilnic de legume in compozitia carora intra luteina(spanacul, patrunjelul, morcovul, salata verde)!
Si mai e ceva care ajuta, mai ales celor care citesc sau stau la calculator mai multe ore zilnic: sa privesti in departare. E vorba de relaxarea unor muschi folositi intens cand iti focalizezi privirea pe un obiect mic, apropiat, cum ar fi o carte, ziar sau monitorul calculatorului. Si cand ma gandesc ca 5 minute de privit cerul, sau cand am ocazia, marea sau de pe munte chiar aduc o senzatie de liniste si relaxare, de ce nu?
"ca medic oftalmolog ambulant recomand zilnic cate trei litri de bere TUPorg, dimineata iesitul afara la rasaritul soarelui ca sa stii pe ce lume traiesti, clipeste de 10-20 de ori intr-un minut iar daca faci invers e ok tot un betivan ramai. Hrăneşte-ţi organismul cu... apă dar nu uita ca orice bautura, in fond nu numai berea merge in acest tratament alternativ, are la baza... APA"
Foarte frumos! astept articolele urmatoare, deja incep sa le intuiesc, marirea penisului, impotenta, ejacularea precoce.
Acum serios vorbind, expunerea la razele solare iti poate arde corneea si indemnul asta de nu purta ochelari chiar daca ai un -0, 25 poate avea urmari grave, dar pentru un click in plus ce mai conteaza.
Ai grijă de ochii tai! sau deschide-i in preajma unor sarlatani.
Vitamina D este produsa de piele, nu de ochi cind privesti la soare. Pentru asta nu trebuie sa faci plaja zilnic, este suficient cit iti expui pielea fetei si a miinilor in timpul petrecut afara. In consecinta, poti privi la soare mult si bine, pentru ca nu faci decit sa risti arderea retinei, ceeace inseamna de fapt orbirea. Privitul in soare este recomandat numai la asfintit, inainte ca soarele sa dispara dincolo de orizont, cind lumina lui nu mai este atit de puternica si fireste, nu mai mult de 10 minute. Este vorba de un exercitiu yoga, care insa nu te energizeaza, se presupune doar ca face parte dintr-o suita de exercitii yoga menite sa-ti imbunatateasca vederea. Insa mare atentie ca soarele sa nu fie prea puternic, asta fiind de fapt motivul pentru care exercitiul este recomandat doar la asfintit. Lacrimile au ca rol curatarea ochilor de impuritati si mentinerea globilor oculari umezi si curati. Clipind, pleoapa se comporta de fapt ca un stergator, care intinde lacrima pe suprafata ochiului si il curata mentinind vederea clara. De asemeni, lacrimile mentin globii oculari umezi pentru o miscare usoara. In consecinta, clipitul des nu-ti odihneste ochii, doar indeparteaza impuritatile. Pentru "eliberarea tensiunii din ochi" se freaca ochii usor apasat cu virfurile degetelor. Desigur, nu trebuie sa mai spun ca ochii trebuie sa stea inchisi cind ii masezi. Presiunea exercitata asupra globilor oculari, va micsora tensiunea intraoculara, asta-ti da o senzatie placuta de relaxare si este recomandat sa faci lucrul asta cind te simti obosit si simti ca incep sa te doara ochii. Lumina ambientala nu tebuie sa fie obositoare, o reglezi in functie de asta, iar afara porti ochelari de soare daca soarele este prea puternic. In special la munte, daca este zapada si straluceste soarele, trebuie sa porti ochelari de soare altfel risti sa faci oftalmie.
Eu am facut tratament cu vitaminele A forte si E forte timp de 6 luni (in prima luna am luat si Evenyng) si mi-a scazut dioptria la jumatate (de la -1 ajunsesem la -0, 5). interesant, nu?
Salutare!
Eu mi-am vindecat vederea tot in mod natural multumita domnului Daniel Dinu al carui site este: http://vedereperfecta.com/
Prin alimentatia corespunzatoare pe care am adoptat-o si prin exercitiile si obiceiurile sanatoase si folositoare ochilor folosite zi de zi intr-un anumit interval de timp pentru minim 15 minute a facut ca in mai putin de 9 saptamani sa renunt la ochelari!
AndreeaShrott întreabă:
varzardeeutza întreabă: