| maryussimi a întrebat:

Cum ma las de fumat? aveti vreo tehnica, pastile ceva

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa te poti lasa de fumat, nu ai nevoie de pastile, dimineata le eviti chiar daca simti nevoia, incearca s afaci sport, sa eviti stress-ul si alte obiceiuri care te tin tintuit in fata calculatorului ori in casa.
De asemenea, nu incerca sa te lasi de ele fara sa ia tigari, altfel cu prima ocazie cand dai de ele le rupi, te lasi de ele avand in casa cateva uitate pe un dulap, daca rezisti o saptamana, restul o sa fi istorie.
Personal stiu foarte multi care au reusit fara eforturi uriase si medicamente minune, vointa sa ai si rabdare.

5 răspunsuri:
| s4a a răspuns:

E foarte usor daca iti doresti intr-adevar sa faci acest lucru. Eu iti recomand urmatorii pasi:
1. Izoleaza activitatea fumatului de alte activitati. Daca te-ai obisnuit sa fumezi in masina, la calculator, la cafea sau cu prietenii, dezobisnuieste-te mai intai de aceste asocieri. Fa o pauza cand simti nevoia sa fumezi si fumeaza singur fara sa mai faci nimic altceva. Nu este la fel de placut, dar acesta este si scopul.
2. Curatarea organismului de nicotina. Un expectorant usor (de ex tinctura din rasina de pin) te va ajuta sa elimini o parte din gudronul acumulat in plamani si vei trece mai usor la urmatorul pas.
3. Renunta la tigari subit, in ziua in care te vei simti suficient de motivat. E posibil sa simti un mic sevraj (indispozitie, iritabilitate, usoare ameteli sau migrene) dar simptomele sunt usoare si dispar dupa cateva zile. Asta e tot. Dupa 1-2 saptamani va incepe sa te irite mirosul de tigara si te vei mira ca ai fost fumator.
Mai departe, depinde de tine sa te feresti de tentatie. Ca fost fumator, iti va fi intotdeauna foarte usor sa-ti aprinzi o tigara, ca regasirea unui vechi prieten.
Cat despre renuntarea treptata, substitutul de nicotina sau alte produse farmaceutice, din pacate au o rata de succes extrem de mica, cu rezultate mai bune doar pentru fumatorii ocazionali, iar nereusita iti va intari convingerea (falsa) ca e greu sa te lasi. Dependenta de tigari este psihologica, nu de nicotina ci de activitatea fumatului, si este cu atat mai puternica cu cat este mai veche si asociata cu alte activitati. Daca nu ai suficienta motivatie sa reusesti singur, iti recomand cateva sedinte la un psihoterapeut.

| MMihai a răspuns:

Fumez și eu, cred că este greu!
Să îmi spui și mie cum ai reușit, dacă vei reuși!
Cred că trebuie, să vrei, cu adevărat, să te lași de fumat!

Janina
| Janina a răspuns:

Ambitie!

| Sh0ck a răspuns:

Era odata o reclama la tv, cu nicotima terapeutica, tata s-a lasat de fumat. dar s-a lasat ca el a vrut din toti dintii. noaptea numai putea tusea intr-una... de aceea nu vreau nici eu sa ma apuc de fumat. incearca sa intrebi pe la farmacii de nicotima terapeutica. si am auzit ca face minuni... si este si eficienta.

| crazystorm a răspuns:

Poti sa iei ce vrei u daca nu vrei u sa te lasi si nu poti sa te abtii degeaba

Întrebări similare