| irinab2 a întrebat:

Cum mă pot calma când am un atac de panică noaptea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Aligator0108 a răspuns:

Atacurile de panică sunt tratate diferit.
În cazul meu, când am atacuri de panică, mă duc în baie și stau pe gresie pentru că e rece, iar contactul pielii cu ceva rece mă calmează oarecum.
De asemenea, beau apă cu înghițituri mici. Încerc să inspir și să expir aer proaspăt de afară și îmi trece după câteva minute de bântuit prin casă.

Poți folosi somnifere în momentele în care ai aceste atacuri dar nu prea ți le recomand.

Încearcă să găsești unele activități de 10 minute care te pot relaxa. Succes și nopți frumoase!

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Autocontrolul si sportul, ajuta!
In primul rand, trebuie sa intelegi ca nu are de ce sa-ti fie frica si nu ai de ce sa faci atac de panica, ca stresul si frica ti le induci singura.
Am vazut ca ai facut atac de panica de la bautul cafelei, care-ti excita sistemul nervos si ti-a dat palpitatii. Nu-i nimic de speriat, ni se intampla tuturor la un moment dat cand bem mai multa cafea, sau suntem obositi.
Probabil esti ipohondra si iti este frica de cine stie ce boli sau de moarte.
Nu-i cazul, este inca foarte tanara si micuta, cu sanse minime sa fii bolnava.
Evita sa mai bei cafea, coca cola sau pepsi cola.
Evita sa mananci prostii si sa bei sucuri din comert, care iti pot face rau si vei fii foarte sanatoasa tun.
Fa un sport, te ajuta sa-ti eliberezi gandurile negative si sa-ti muti focusul, inducandu-ti starile de panica.