Deochiul există și nu te poți feri astfel de el.
Nu orice persoană poate să provoace deochi dar sunt unii care pot.
Majoritatea o fac involuntar, privind intens cu interes sexual o persoană dorită.
Din perspectiva unei persoane credincioase, am auzit chiar ca este pacat sa crezi in deochiuri, blesteme sau d-astea. Eu nu stiu ce sa cred, nu ma pasioneaza subiectul, dar personal nu dau credinta...
Posibil sa ti se intample ceva si pentru ca tu crezi foarte convins ca ti es va intampla lucrul ala... Oricum, subiectu asta se trateaza cu "se poate, posibil, parerea mea", nu stie nimeni sigur.
Da este păcat din punct de vedere a celor care te educă religios, preoții, cărțile sfinte, etc. Căci orice miracol și putere psihică care nu vine de la ei, de la preoți, le scade lor prestigiul și autoritatea, ajungi să crezi în altceva și nu în ei, nu mai mergi la biserică. nu le mai dai nici un ban și ei nu mai au ce mânca.
De aceea ai auzit că este păcat.
Nu exista deochi, n-ai de ce sa te feresti din aceasta perspectiva.
Părerea mea, și experiența mea de viață.
Orice creier uman emite biocâmp care poate influența creierul altei persoane.
Astfel, de exemplu uin bărbat dacă privește cu interes sexual intens o femeie, emite biocâmp care dacă este puternic, influențează și poate perturba fiziologia persoanei privite, producând o stare de rău, care poate persista ore în șir. Acesta este fenomenul de deochi, cunoscut astfel popular. Sunt mărturii cu miile în literatură despre aceata, nu numai la noi, ci și la alte popoare, de exemplu la Italieni se numește malocchio, ochiul rău.
Așa că să afirmi că nu există este negarea unei evidențe foarte documentate.
Porți o funie dr usturoi pe gât, ciorapii si chiloții ii porti pe dos, dar mai bine ar fi să nu porti chiloții deloc si obligatoriu sa porti fusta
Numai tîmpenii spui idioțenii.
Citește cărți. Cu cât citești mai multe cu atât ești mai protejată de toate superstițiile.
Nu exista aia cu bratara rosie si ceva pe dos, doar sa-ti descante cineva atunci cand ti se face rau din nimic, ca ar putea fi asta cauza si iti trece ceea ce e ciudat, si pare greu de crezut ca exista asa ceva cum spun altii ca nu exista, dar m-am convins ca da.
Ai dreptate, fiind un fenomen rar, cei ce nu au trecut prin asta, sau sunt imuni la asta, nu cred.
___Enzo întreabă: