| AlisPretty a întrebat:

Cum poate sa isi inghita un om limba? Adica ce il face sa si-o inghita?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
30 răspunsuri:
| costis a răspuns:

Cred ca o convulsie. Ma gandesc ca o electrocutare, poate si vreo boala.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Limba e un muschi foarte puternic si totodata activ. Uneori in stare de inconstienta, devenind inert, este absorbit spre gatlej, si daca nu e scoasa-de alta persoana-duce la sufocare.De obicei se intampla atunci cand starea de inconstienta e provocata violent-lovitura, electrocutare.

| SimonaCristina a răspuns:

Nu si-o inghite cu adevarat, e senzatia pe cre o simtecineva care lesina, are convulsii. pui persoana respectiva intr-o parte cu capul dat astfel incat sa nu se inece daca varsa.

| vangaelis a răspuns:

Este gresit formula ca cineva isi inghite limba. Din punct de vedere medical este vorba caderea bazei limbii. Este o urgenta medicala.
Caderea bazei limbii este posibila din cauza starii de inconstienta si al posturii nefavorabile.

| Danysan a răspuns (pentru vangaelis):

Caderea bazei -Se rupe ceva sau cum?-Daca poti sa fi mai concret happy.

| Danysan a răspuns (pentru vangaelis):

Cum poti intervenii -ce poti face -sunt un picut curios!

| vangaelis a răspuns (pentru Danysan):

Nu nu, se da un pic inapoi si acopera epiglota incat se asfixiaza persoana respectiva. De inghitit nu poate fi vorba ca nu tine de de reactia de deglutitie. Este gresita aceasta formulare.

| vangaelis a răspuns (pentru Danysan):

Este putin cam complicat. Depinde de cauza. De cele mai multe ori se incearca "deschiderea" gurii daca este posibila si se apuca limba si se trage usor in sus. Bineinteles, trebuie schimbat intr-o pozitie de siguranta.
Dar repet, depinde de cauza, nu mereu poti reusi sa deschizi gura. In crizele de epilepsie sau tetanie, de exemplu, este cam problematic pentru ca persoana are o contractie puternica a maxilarelor.

| trisoru a răspuns:

Si la un "simplu" atac de cord Doamne fereste se poate intampla, daca cumva esti in apropiere de o persoana care e pe cale sa isi inghita limba, cea mai buna metoda sa il salvezi sa zic asa pana la sosirea ajutoarelor, este sa il musti de degetul mic de la mana!

| vangaelis a răspuns (pentru trisoru):

Trisoru', in infarctul miocardic cam rar este posibila caderea bazei limbii. Postura pe care o ia o persoana cu infarct miocardic nu este premisa unei asemenea lucru.

| trisoru a răspuns (pentru vangaelis):

Eu am zis pana la sosirea ajutoarelor, o victima nu ai voie sa o misti ca ii poti fractura tu insuti ceva (in cazu accidentelor), o simpla metoda am descris, atata tot

din ce ai scris mai sus nu reiese asta.

"Si la un "simplu" atac de cord Doamne fereste se poate intampla, daca cumva esti in apropiere de o persoana care e pe cale sa isi inghita limba, cea mai buna metoda sa il salvezi sa zic asa pana la sosirea ajutoarelor, este sa il musti de degetul mic de la mana! "

Nu scrie nicaieri specificat asta. Asa ca nu am ce sa-mi reprosez.

Cat despre: " cea mai buna metoda sa il salvezi sa zic asa pana la sosirea ajutoarelor, este sa il musti de degetul mic de la mana! " m-a amuzat copios. ai reinventat masurile de resuscitare medicala.

Pai poti fii tu doctorul tarii ca nu ma intereseaza, eu iti zic ca aia e cea mai folositoare metoda, daca vrei sa obtii atentie da-o in fb ca iesi mai rapid iar daca te amuza e problema ta, e metoda folosita de pustanii care isi dau somn la coltu blocului, evident ca in spital sunt alte tehnici, e Craciun fii bun omule laughing

La ce doctori are Romania e mai convenabil sa "te doctoresti" singur!

Ce copil esti! nu caut atentie, deloc. dar in practica medicala, in urgentele medicale nu prevede muscarea degetului mic in cazul caderii bazei limbii.Nu are nici o logica si nici o baza stiintifica. Faptul ca nu poti admite ca gresesti din acest punct de vedere spune multe despre dumneata.
Din pacate, renunt la dialogul cu dumneata, cand vei fi licentiat in domeniu sau cel putin mai documentat si mai cu bun simt vom mai vorbi.
Sanatate!

| Lumeaîn3D a răspuns (pentru vangaelis):

Interesant...atunci eu de ce am inghitit limba? sa fie oare din cauza ca era vara si era cald? happy,, mi-ati trezit curiozitatea

1 la mana imi cer scuze pentru comportament si 2 la mana eu nu am intrat sa dialoghez nici nu ma dau drept medic, chiar in primul meu raspuns reiese faptul ca doar am relatat o prima metoda, daca se poate numi metoda, stiu de la fosti colegi in box, lupte libere, mi-am dat seama ca esti medic, dar nu ai inteles mesajul meu, nu am dat sfat nu m-am dat drept doctor! Doamne ajuta

| Lumeaîn3D a răspuns (pentru vangaelis):

Adica de ce mi-a cazut baza limbei...Am uitat ca nu se zice ``a inghiti limba``

Sunt asistent medical, nu doctor.
Iti accept scuzele, atitudinea mea a fost pusa la incercare de exprimarea dumneavostra. Cat despre ce spui tu, este vorba de altceva, si la pacientul aflat in criza de epilepsie folosim un ac steril si intepam pulpa degetului. Dar nu ca sa nu cada baza limbii, este vorba de altceva.

Deci in concluzie am spus eu ceva ceva acolo! Nu era spus ca sa vorbesc fara mine, spun ce am vazut la alti nestiutori! No bun, sarbatori fericite numai bine.

| vangaelis a răspuns (pentru Lumeaîn3D):

Pentru ca in stari precum cea de lesin, esti inconstient si nu ai control dar totusi depinde de pozitia in care stai ca poate favoriza caderea bazei limbii.

| vangaelis a răspuns (pentru Lumeaîn3D):

Din cauza caldurii ai lesinat cu siguranta.

| anoonym a răspuns:

Atuni cand omul moare. de dureri iti inghiti limba

| Lumeaîn3D a răspuns:

Vara trecuta am lesinat si dupa cum am inteles de la verisoara mea, care atunci era cu mine, imi inghitisem limba.Verisoara mea care e sora medicala mi-a spus ( evident dupa ce mi-am revenit si eram capabila sa vorbesc ) ca limba mea era cam la nivelul teroidei si ca ii era greu sa mi-o scoata. Si crede-ma, ustura rau dupa aceea, mai ales ca persoana care ti-a salvat viata are unghii pe care le poti folosi pe post de sapa..Nustiu ce inseamna asta, dar sper sa nu ai parte de o asa experienta. Daca nu avea sa fie linga mine o persoana mai informata, practic eu acum nu avea sa fiu logat pe TPU big grin

| Danysan a răspuns (pentru Lumeaîn3D):

Naspa -Si zici ca e oki sa te pastrezi pana la o varsta anume. Poate unele au fel de fel de probleme si de asta isi traiesc viata la maxim cat pot.

| Lumeaîn3D a răspuns (pentru Danysan):

Nu stiu, am fost la medic si a spus ca nu am nimic...Mdaaa..multumesc ca-ti faci griji, dar nu trebuie neaparat sa am probleme ca sa mi-o traiesc la maxim.
Si totusi nu prea inteleg esti fata sau baiat?

| Danysan a răspuns (pentru Lumeaîn3D):

Deoarece si pentr-u ca nu pot sa ma feresc de privirea ta in 3D sunt baiat recunosc!

| Lumeaîn3D a răspuns (pentru Danysan):

Mdaaa...foarte sincer din partea ta,, Dar ne abatem de la tema

| IonutStefan96 a răspuns (pentru Lumeaîn3D):

Daca e sora medicala ar trebui sa stie ca daca un om lesina este bine sa fie pozitionat in lateral!

| IonutStefan96 a răspuns:

''Inchititu' limbi'' este o denumire din popor! Aceasta denumire se datoreaza faptului ca omu moare din cauza limbi.
Omul in stare de incostienta,dupa un atac vascular, dupa o lovitura la ca, dupa un avc etc. corpul lui devine moale(muschi sunt relaxati, si nu mai raspunde la stimuri)la fel si limba.Dca vezi un oma lesinat, intodeauna este bine sa-l intorci lateral!
La operatiibig grinupa anestezia Generala se introduce in gatul pacientului un tub care are rolu deea da aer la plamani si deea nu inchiti limba!