Printre factorii de risc ai dermatitei seboireice se numara si afectiuni cutanate, precum acneea rozacee, acneea vulgara sau psoriazisul. Dermatita seboreica este o afectiune cutanata caracterizata prin cruste (scuame) albicioase, unsuroase sau uscate. Matreata si scuamele sunt, ambele, forme ale dermatitei seboreice. Nu este contagioasa. Sunt afectate tegumentele scalpului, sprancenelor, fruntii, fetei si ale santurilor nazale. De asemenea, mai poate fi localizata pe pielea din spatele urechilor, in canalul auditiv extern si pe tegumentul trunchiului, in special in dreptul sternului sau in pliurile cutanate. Vindecarea necesita ingrijirea adecvata a leziunilor si monitorizare starii generale si a evolutiei sub medicatie de catre un medic dermatolog.
Psoriazisul este o boala dermatologica cronica care determina o crestere rapida exagerata a celulelor pielii, avand ca rezultat aparitia unor placi tegumentare ingrosate (hipercheratozice), albicioase. Aceste leziuni pot varia ca dimensiuni si au o localizare preponderent la nivelul genunchilor, coatelor, scalpului, mainilor, picioarelor si regiunii sacrale (partea inferioara a spatelui). psoriazisul este mai frecvent in randul adultilor, dar poate aparea si in randul copiilor si adolescentilor. In mod normal, celulele tegumentului cresc si se matureaza gradat, pe parcursul unui ciclu de 28 de zile (turn-over celular), urmand ca apoi sa fie inlocuite de alte celule tinere.
doctorul meu dermatorlog mi-a spus sa am dermatita seboreica pe fata. in jurul nasului si pe obraji. matreata nu am. insa de la o vreme, am si in jurul coatelor un fel de descuamare. mi-era teama sa nu fie psoriazis... pana ajung eu la medicul meu dermatolor, voiam sa stiu daca e tot dermatita sau e altceva. nu ma doare, doar simt nevoia sa ma scarpin
Poate te intereseaza un tratament pentru psoriazis http://tratament-psoriazis.urmatorulpas.com/tratament-psoriazis/
adribucuresti întreabă:
Anonim2113 întreabă: