Nu stiu cind inveti tu: dimineata sau dupa amiaza, pentru ca e un pic diferit ritmul.
Presupunem ca vii dupa amiaza de la scoala si ajungi sa te lungesti seara mult, iar a doua zi te trezesti tirziu si obosita.
Cind ajungi de la scoala nu te duce directionat la calculator. Esti deja obosita si nu te relaxezi, e falsa senzatia. Doar te solicita in continuare nervos.
Uita-te putin la tv cu familia, dar la ceva relaxant, fa o baie scurta la doua zile, relaxanta( pune si citeva picaturi de lavanda de la plafar) citeste ceva usor ( nuvele), fa un pic de ordine in lucrurile tale, fa-ti unghiile, joaca-te cu catelul, cu un frate mai mic ( daca il ai), aeriseste bine camera si ai grija sa nu maninci foarte mult seara si nici foarte tirziu( nu e nevoie sa faci toate astea in fiecare seara, le alternezi, ideea e sa stai departe de calculator).
Heii.
Îţi spun cum fac eu :
Îmi iau căştile şi ascult muzică, iar după un timp îmi e somn.
Sper că te.am ajutat!
Problema este ca nu imi place ceaiul, nu am baut ceai nici cand eram micuta!
Inainte de culcare incearca sa bei o cana de lapte cald si apoi bea un ceai de musetel inainte de culcare. Funda?
Sunt mai multe variante.Iti spun cateva:cand te pui in pat inchide ochii si imagineazati ca esti intr-un loc care iti place(la mare, la munte) sau poate fi chiar un loc imaginar si incepe sa simti mirosul florilor sau al algelor sau al padurii si poti auzii diferite sunete.
2)Ai mai putea uinainte sa te bagi in pat sa bei o ceasca calda de ceai cu aroma care iti place tie.
Sper ca ti-am fost de ajutor