| VladoiuDany a întrebat:

Cum pot face sa-mi opresc cresterea? Pt. ca sunt foarte inalt!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
23 răspunsuri:
| KellyGreen a răspuns:

Steroizi? Stiu ca opresc cresterea oaseleor insa nu iti recomand sa te apuci sa iei deoarece au multe efecte negative asupra organismului. Dar poti merge la endocrinologie la Parhon, e posibil sa ai gigantism, dar nu prea ai cum sa opresti cresterea, deoarece oasele sunt setate sa creasca la o anumita lungime si noi nu avem cum sa schimbam asta.

| StoicaAndi a răspuns:

Pai se spune daca faci muschi te faci mai scund.Trage la fiare vreo 7 luni si nu ai sa mai fi inalt. Dar apropo ai 2 metri?

| SergiuBoss11 a răspuns:

Mergi la sala si baga mult la umeri

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am aceeasi ''problema''. 1. 95 la 17 ani.
Dar aici si noi suntem de vina ca devenim complexati cand un ratat de pe strada face o gluma de santier legata de inaltime.
Problema cea mare e la picior laughing 48 laughing

| VladoiuDany explică (pentru anonim_4396):

OMG. 48, frate, ia da-mi facebookul taw, k m-ai lasat cascat!

| anonim_4396 a răspuns (pentru VladoiuDany):

N-am. laughing ''Ai em nat fotogenic'' laughing

| Dana211 a răspuns:

Depinde cat esti de inalt pentru ca exista solutii dar care numai un medic le poate recomanda daca le considera necesare

| VladoiuDany explică (pentru Dana211):

Cum ar fi?

| Dana211 a răspuns (pentru VladoiuDany):

Pai daca cresterea ta e exagerata si se datoreaza unei hipersecretii de hormoni exista metode pentru a rezolva aceast problema ( tratamente medicamentoase in principiu).

| mat31new a răspuns:

Trage de fiare.

| Kyrie a răspuns:

Cine stie, poate ai si tu boala lui Ghita Muresan laughing

| XatomisX a răspuns (pentru Kyrie):

Ti se pare amuzant? mie nu straight face

| Kyrie a răspuns (pentru XatomisX):

Ce n-as da sa am si eu boala aia
Ca nu ma multumeste 1, 71 la 17 ani laughing

| XatomisX a răspuns (pentru Kyrie):

Sigur si sa ai 2. 50 m si sa nu iti mai functioneze cum trebuie inima sa nu ti se mai oxigeneze creierul si sa faci reumatism straight face

| secrets a răspuns:

Nu prea ai cum, dar mergi la endocrinolog(pentru eventuale tulburari hormonale) si poate si la neurolog(hipofiza determina crestere exagerata si sa nu ai ceva la ea). Daca nu ai nimic totusi, inseamna ca asa esti tu. Poti incerca sa "tragi de fiare", am auzit ca se stopeaza cresterea.Eu as vrea sa mai cresc, deci accepta-te asa, ca sigur ai si parti bune.Sanatate si numai bine! Sper ca te-am ajutat. Funda?

| XoXo4you a răspuns:

Doar medici stiu asta si eu am aceeasi prolema si sunt fata...depinde si ce varsta si ce inaltime ai de exemplu eu am 13 ani si am 1. 78 poate nu ma crezi dar e adevarat.In primul rand feteleor le sta urat sa fie inalte dar la baieti merge multi baieti sunt inalti si asta nu ii afecteaza.Consulta un medic endocrinolog daca ai sub 18 ani sper ca te-am ajutat. Daca esti din Bucuresti incearca la spitalul parhon din sectorul 2 la dna dr Procopiuc, acolo sunt si eu si m-a ajutat nu mi-a stopat cresterea dar mi-a incetinit-o

| Kyrie a răspuns (pentru XoXo4you):

Aolo mai fato da inalta mai esti laughing

Nu ca ar conta oricum, nu conteaza inaltimea atata timp cat nu exista exagerare (adica prea scunzi sau prea lati sau prea inalti), intre 1, 68 si 1, 95 se numeste perfectiune big grin

| XoXo4you a răspuns (pentru Kyrie):

Da sunt inalta si care e faza crezi ca eu am vreo vina crede-ma ca daca asi putea sa ma opun acestui lucru asi face-o dar atata timp cat nu imi sta in puteri nu am ce sa fac asta e chiar daca copii din celelalte clase de la scoala rad de mine eu imi zic in gand ca sunt frumoasa ca e bine sa fii inalta si asa imi zic si colegi de clasa si parinti si prieteni http://www.facebook.com/profile.php?id=100002198350941 nu prea imi dau eu poze dar vreau sa vezi ca nu sunt nici perfecta sau o mare frumusete dar arat destul de bine.

| Kyrie a răspuns (pentru XoXo4you):

Mda, arati cam matura pentru varsta ta

Ce se uita urata aia grasa la tine razand in poza o. O laughing

| Cosminuțul a răspuns:

Doamne ce n-as da eu sa cresc ca tine eu sunt ff scund crying

| SoJustMeAndU a răspuns:

Nu ai cum sa opresti cresterea.

| andy6642 a răspuns:

Daca e o problema hormonala (gigantism hipofizar), atunci trebuie sa mergi la endocrinolog. Talia prea mare a unui om poate da probleme ale coloanei, cardiace etc. Citat dintr-un film cu Ghita Muresan: "ai vazut vreodata batrani inalti?"

| Gabriel_Lespezeanu_2000 a răspuns:

Apuca-te de un sport, vara cand e cald frumos iesi la alergat minim 30 de minunte.