| FolosimMaiMultiContulAsta a întrebat:

Cum pot facer sa nu mai am strungareata? Dintii din fata fata ( cei doi ) sunt mici si departati happy Si va rog fara chestii de genul proteza, aparat dentar sau vreo operatiewinking

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mikaelllla a răspuns:

Eu consider persoanele cu strungareata sexiwinking. Cel mai bine incerci sa te obisnuiesti cu ideea ca asa esti tu, sa vezi si partea buna din asta. Nu toata lumea are strungareata, profita de asta!happy Daca a facut cineva vreo gluma pe seama ta, ignora-i! Nu e nimic daca ai strungareatahappy. Gandeste-te ca ai fi putut avea ceva mult mai grav, gen un ochi lipsa sau sa fi surd sau.sunt multe alte exemple mult mai grave decat o strungareata care poate fi un atu pentru tinewinking.

8 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Tu, personal, nu poti face nimic!--- nu exista nici macar metode/tehnici/leacuri babesti pentru a-ti corecta strungareata! Iti raman doar variantele pe care le respingi cu-nversunare!---neacceptandu-le vei ramane cu aceasta pozitie inestetica a incisivilor ba, mai mult, vei ajunge sa te complexezi din aceasta cauza. Numai bine!

| darrio2007 a răspuns:

Ok.Nu ai ce le face.Asa sunt din nastere.

| RS4 a răspuns:

Fara chestii de genu aparat dentar, nu ai ce sa faci! doar aparatul dentar (cel fix) iti poate muta dintii in os! bafta!

| Silviix3 a răspuns:

Buna!
Fara una din acele "chestii" nu ai ce face.In orice caz, eu recomand aparatul dentar pentru ca cunosc si am cunoscut multe persoane care au/au avut si nu e chiar rau.In plus, nu se vede chiar atat de tare.Depinde...
Bye!

| Mikaelllla a răspuns:

Ms pentru fundita!happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cati ani ai? Daca esti micuta, pana in 14-15 ani, este posibil ca in timp sa dispara. Crescand, dintii se lateschee hee Da! Eu am avut cand eram mica si in timp a disparut. Am avut pana pe la 13 ani.

| MadalinaCarp1994 a răspuns:

Din pacate si eu am strungareata, adica diastema interincisiva, dar asta nu se poate repara decat cu ajutorul unui aparat dentar permanent, iar eu cred ca merita, deoarece pentru dintii de sus vei purta aparat de la 6 la 8 luni.E scump, insa chiar merita! Vei avea dintii perfecti apoi, insa daca nu vei purta aparat nu ai alta posibilitate decat sa iti accepti acest defect, care pentru alti e considerata aceasta strungareata o calitate.Nu-ti fa griji multi au acest defect! happy :*

| Francesca14 a răspuns:

Strungareata sau diastema interincisiva se caracterizeaza prin existenta unui spatiu uneori de dimensiuni destul de mari intre cei doi incisivi centrali superiori (sau uneori chiar intre cei doi incisivi centrali inferiori). Aparitia acestui spatiu intre cei doi incisivi inca din momentul eruptiei lor pe arcada are diverse cauze, putand fi implicat si factorul ereditar. Avand in vedere varsta pe care o aveti, ar fi foarte indicat sa incercati un tratament ortodontic (cu ajutorul unui aparat) care sa ajute la inchiderea spatiului dintre incisivi. O alta solutie, daca diastema nu este foarte mare, poate fi fatetarea dintilor. Aceasta poate fi realizata utilizand fatete de ceramica (portelan). Astfel, prin realizarea acestor fatete un pic mai late decat dintele, se poate inchide o diastema de 1-2 milimetri. Pentru realizarea acestor fatete se slefuieste foarte putin dintele doar la nivelul smaltului (mai putin decat in cazul realizarii unei coroane pe acei dinti).

Daca diastema este mai mare, se pot realiza coroane pe cei doi incisivi, acestea urmand sa inchida spatiul respectiv. Daca cei doi incisivi 'imbracati' cu coroane ar fi prea lati in urma inchiderii diastemei (aceasta fiind foarte mare), se pot prinde in lucrare si incisivii laterali, urmarindu-se astfel reimpartirea spatiului, cu respectarea proportiei naturale intre dinti (astfel si incisivii laterali, si cei centrali vor fi un pic mai lati, ajutand astfel la inchiderea spatiului fara sa se creeze o disproportie inestetica intre incisivii centrali si restul dintilor).