anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum pot sa cresc rezistenta dintilor mei in fata cariilor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
tundenana
| tundenana a răspuns:

In primul rand cu o igiena corecta... care se face nu oricum ci cu tehnica corecta de periaj... cauta pe TPU ca este cum sa faci un periaj corect, apoi folosirea atei dentare dupa fiecare periaj, rezolvarea tuturor cariilor daca este cazul, indepartarea tartrului, o vizita la stomatolog de 2 ori pe an chiar daca nu ai carii doar pentru un control si nu in ultimul rand mancand sanatos... fara a exagera cu dulciurile...

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Spalati regulat, dupa fiecare mancare, consum de vitamine - sa ajute la absorbtia calciului si florului, mers regulat la control dentar, macar odata semestrial.

mlm
| mlm a răspuns:

Printr-o igiena cit mai corecta si prin vizitarea unui stomatolog o data la 4 luni, doar asa poti combate cariile.

eileen
| eileen a răspuns:

O igiena corecta a gurii, spalat de 3 ori pe zi pe dinti, ata dentara, apa de gura, periaj corect al dintilor si cel putin o data, de doua ori pe an la stomatolog. Spala-te cu Sensodyne, dupa parerea mea e cel mai bun.

| albiredinti a răspuns:

In primul rand pot fi diminuati factorii care duc la aparitia cariilor (in special sucroza, un zaharid din compozitia zaharului alimentar) prin dieta adecvata si igiena corespunzatoare. Cea mai eficienta metoda de prevenire a cariilor in cadrul populatiilor a fost adaugarea de fluor in apa potabila de la robinete, dar cum gustul acesteia nu prea ne satisface si consumam tot mai multa apa din comert puteti apela la fluorizari locale in cabinet, sau ca supliment alimentar, dar la un consum prescris intrucat fluorul poate fi si daunator. O alta metoda foarte eficienta in prevenirea cariilor ocluzale sunt sigilarile, iar pentru cariile aproximale, neaparat folosirea periutelor interdentare sau a atei dentare(ata dentara este de 2 tipuri cea de tip banda pe care o recomand deoarece patrunde mai bine intre dinti si pe langa gingie, si cea de matase, formata din mai multe fire subtiri care are alt avantaj:poate descoperi carii interdentare pe care altfel nu le-ati putea observa in stadii incipiente; daca se agata si se rupe usor inseamna ca incepe sa se formeze un proces carios.