| DeeaDiduu a întrebat:

Cum pot sa imi mentin tenul fin si curat? Pielea mea este foarte sensibila si adeseori uscata si nu are pic de stralucire chiar daca beau 2 litri de apa pe zi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Badgirl117 a răspuns:

În această perioadă, pielea feţei are cel mai mult de suferit din cauza temperaturilor scăzute care o deshidratează şi tocmai de aceea necesită o îngrijire specială. Să mai adaugăm şi că afişarea unui ten curat şi odihnit este un must în cadrul petrecerilor de sfârşit de an!

Există numeroase produse de îngrijire facială care îţi pot proteja tenul, însă dacă vei miza pe unele naturale cu siguranţă nu vei da greş. Spre exempu, cele care au la bază ingrediente precum mierea, polenul, lăptişorul de matcă sau propolisul se numără printre cele mai eficiente. Ateţie însă, dacă sunteţi alergice la polen!

"Mierea este un ingredient de nepreţuit atunci când ne referim la frumuseţe şi îngrijire facială. Aceasta face minuni pentru orice tip de ten şi are un efect puternic de îngrijire, hidratare, calmare şi regenerare datorită consistenţei bogate în aminoacizi, vitamine, proteine şi minerale.", a declarat Neli Pfeiffer – specialist cosmetică apicolă.

Fie că este folosită drept ingredient pentru tratamente cosmetice, scrub-uri de faţă sau măşti hrănitoare, mierea este un ingredient important când vine vorba despre produse naturiste de îngrijire. Ioana Ginghina, Elena Gheorghe, Simona Patruleasa sau Anamaria Ferentz sunt doar câteva dintre vedetele din Roânia care au declarat că mierea este nelipsită din trucurile lor de înfrumuseţare.

"Pentru mine tenul este ca o carte de vizită şi felul în care arată îmi poate influenţa starea de spirit. De aceea este foarte important ca el să fie bine îngrijit în fiecare zi. Prefer tratamentele cu miere pentru că acestea acţionează delicat şi lasă în urmă un ten luminos, hidratat şi curat ", a povestit Ioana Ginghina, pe blogul personal, după o şedinţă cosmetică în care a fost răsfăţată cu produse pe bază de miere.

Mască pentru acasă

Pentru a obţine în scurt timp un ten care să radieze puteţi să apelaţi la o mască făcută în acasă. Beneficiile de hrănire, hidratare, atenuarea ridurilor şi a cearcănelor, vor fi vizibile, iar tenului îşi va recăpăta garantat aspectul catifelat şi strălucitor. Mierea este potrivită tuturor tipurilor de ten, mai cu seamă celor sensibile, însă este bine să o evitaţi dacă sunteţi alergice.

Ingrediente: un morcov mic ras, gălbenuş (dacă aveţi de prepeliţă, este mult mai bine), ulei de măsline (o linguriţă), miere (2 linguriţe). Amestecul se aplică seara pe tenul curat şi se lasă să acţioneze 10-15 minute după care se îndepărtează cu tonic blând sau cu apă călduţă.

Sau iti mai pot da alte 15 mici sfaturi:
1. Indiferent de tipul de demachiant pe care îl ai - cremă sau gel - este extrem de important să-l îndepărtezi foarte bine după ce îl foloseşti. Orice urmă de demachiant rămasă pe piele poate fi iritantă, provocând uscarea tenului sau petele roşii. De aceea, folosirea demachiantului este la fel de importantă ca şi îndepărtarea sa!

2. Renunţă să îţi ştergi faţa cu prosopul sau foloseşte unul nou în fiecare zi. Bacteriile se înmulţesc cu o repeziciune uimitoare şi astfel rişti să îi faci mai mult rău tenului tău.

3. Masajul feţei îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Foloseşte mişcări circulare şi foarte fine pe frunte, obraji şi bărbie.

4. Curăţarea tenului nu ţine doar de exterior, trebuie să ai grijă şi de ceea ce se întâmplă în interior, în corpul tău. De aceea, este bine să bei multă apă şi să mănânci sănătos.

5. Curăţă cu grijă zona sensibilă din jurul ochilor. Foloseşte, în loc de demachiantul obişnuit pentru faţă, unul special pentru ochi.

6. Căldura de la calorifer e minunată pentru corp şi pentru confortul tău, dar nu este la fel de benefică şi pentru ten, deoarece îl usucă prea tare. Pune un vas cu apă pe caloriferul din camera ta, pentru a menţine nivel de umiditate propice tenului tău.

7. Pentru a arăta bine, tenul tău are nevoie de aer proaspăt. Plantele de apartament, în special cele agăţătoare, absorb impurităţile din aer.

8. Pielea din jurul ochilor e deosebit de subţire şi de delicată. Cremele bogate, grase sunt prea puternice pentru ea. Alege, în schimb, formule mai uşoare, cum ar fi gelurile.

9. Chiar dacă ai tenul gras, tot trebuie să foloseşti o cremă hidratantă! Alege însă una fără ulei, cu o formulă specială pentru un astfel de ten. Aceasta înmoaie şi hidratează pielea, fără a o lăsa grasă.

10. Hidratează-ţi pielea în mod regulat cu un spray cu apă plată.

11. Dacă ai probleme cu cearcănele, trebuie să ai o alimentaţie bogată în potasiu. Bananele sunt foarte indicate.

12. Alege tratamentele împotriva coşurilor care conţin acid salicilic. Acesta este ingredientul minune care deblochează porii şi împiedică apariţia coşurilor.

13. Foloseşte un şerveţel antibacterian pentru a-ţi curăţa din când în când telefonul mobil – vei observa că numărul coşurilor va scădea considerabil.

14. Stoarcerea coşurilor nu face decât să producă infecţii şi mai mari pielii – ceea ce înseamnă automat prelungirea duratei de viaţă a nesuferitelor de coşuri stoarse. De asemenea, acest prost obicei poate duce la înmulţirea rapidă a numărului de coşuri, prin răspândirea infecţiei.

15. Tenurile predispuse la coşuri sau puncte negre au nevoie din când în când de câte o mască antibacteriană. Încercă o mască pe bază de ulei de arbore de ceai – un antibacterian natural.

| DeeaDiduu explică (pentru Badgirl117):

Pentru masca de fata... nu am ulei de masline. Nu as putea folosi altceva in loc? :d de exemplu ulei simplu.

| Badgirl117 a răspuns (pentru DeeaDiduu):

Da chiar poti asta in cazul in care nu poti face rost!

| DeeaDiduu explică (pentru Badgirl117):

Ok, multumesc happy

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Te poate ajuta cat de cat articolul,
http://www.sfatulmedicului.ro/Ingrijirea-pielii/ingrijirea-tenului_1415
Te pup!

| jacobtim44 a răspuns:

Vezi Aici http://ingrijireatenului.cabanova.com/cosmetice-ingrijire-ten.html
Sunt foarte bune o sa fi multumita

Sper sa te ajute

| Criterion a răspuns:

O metoda de intretinere a tenului:
infuzie de abur pentru deschiderea porilor(tii fata aplecata peste un vas cu apa fierbinte si pui deasupra lui un prosop, sub care tii chipul - ai grija ca pozitia vasului sa fie stabila!), apoi aplicarea pe fata a unei masti cu pasta din zahar amestecat cu malai, adica faina de porumb - pentru ardeleni spun asta - si masarea usoara a tenului(reteta veche, de pe vremea bunicii, dar foarte eficienta, ce face o piele matasoasa).
Alte retete, mai noi, aici:
http://www.sfatulmedicului.ro/......rale_6143.
Succes si sanatate!

| Chiric_Bogdan_Cristian_1993 a răspuns:

Si eu am aceiasi problema cu tenul dar tu esti fata si stiu ca pentru tine e mai important acest lucru decat pentru mine. Nu pot sa iti dau un raspuns exact deoarece nu sunt medic, dar din proprie experienta pot sa iti zic ca nu e problema doar de hidratare prin metoda clasica. Problema e genetica. Unii avem tenul mai gras, alti mai uscat, alti mai sensibil etc. Oricum, sfatul meu ar fi sa folsoesti o crema hidratanta, iar aici medicul va fi in masura sa iti spuna ce iti trebuie. Apa micelata sau demachianta care sunt sigur ca o folosesti, din nefericire are si proprietatea de a usca tenul pe langa curatarea lui. Foloseste o crema dupa fiecare folosire a acestei ape. Sper ca te-a ajutat raspunsul meu. happy Iti doresc numai bine in continuare.

| Violeta_Diana_1994 a răspuns:

Incearca o crema hidratanta. :*