Da, sunt aparate. sunt putin cam scumpe pentru ca de obicei sunt si cu o seringa speciala. nu numai ca afli ce glicemie ai, dar poti sa-ti faci singur(a) si administrarea insulinei. cauta pe la distribuitorii de aparatura medicala, sau chiar prin farmaciile mai bine aprovizionate.
Life Scan de exemplu. Este un aparat care masoara glicemia cu ajutorul unor benzi reactive (one touch ultra) pe care se pune o picatura de sange.
Sunt aparate pe care le poti cumpara aproape de la orice farmacie. Te intepi in deget cu un ac subtire (vine cu aparatul), apoi inmoi in sange o banda de hartie (teste pe care trebuie sa ti le cumperi de la farmacie si care trebuie sa fie speciale pentru aparatul cumparat). Celalalt capat al benzii de hartie este atasat la aparat si in cateva secunde, aparatul iti afiseaza glicemia. Sunt suficient de exacte, dar intr-adevar cam scumpe. Cele mai bune si mai intalnite in Romania sunt Accucheck. Un aparat costa cam doua milioane si o cutie cu 50 de teste cam un milion.
Da poti sa-ti iei un astfel de aparat din orice farmacie sau centru de aparatura medicala (coasta in jur de 200 lei + setul de testere de 50 buc cam 100 lei). E usor de folosit. te intepi pui pe tester cateva picaturi de sange si pui in aparat si asta e tot. Usor si fara probleme. Am un nepotel care il foloseste singur cu mult succes fara probleme.
Da, exista la farmacie de cumparat, costa cam 250 de lei. Eu am avut noroc mi-a fost dat aparatul gratuit fiindca bunica sotului meu sufera de diabet.
Da, sunt aparate pentru masurarea glicemiei acasa, se gaseste in farmacii si sunt date gratuit celor care au diabet cu dependenta de insulina, mai nou se poate lua analize si pentru colesterol. Pt a fi interpretate corect trebuie sa nu mananci 12 ore inainte de analiza, daca mananci de mai putin timp analiza poate fi modificata. Am patit eu si am gasit glicemia 120 dimineata si apoi am luat seara dupa 6 ore de la masa era 191, m-am speriat si a doua zi am mers la medicu de familie, am facut testul si acolo aveam 90, mi-a explicat medicu de familie acest lucru si faptul ca s-ar fi putut slabi bateriile sau sa fie expirate benzile. Am realizat ca mancasem inainte de 12 ore.
De aici poti comanda:http://www.okazii.ro/catalog/21595933/Tester-Glicemie.html
Este un aparat ce se numeste agua chec si e f bun pentru controlul glicemiei se gaseste in farmacii