Mergi la un endocrinolog, cum zicea si mikeostiarm! E posibil sa ai o tulburare hormonala si ritmul tau de crestere sa se fii accelerat. Daca ziceai ca varul tau are 2. 05 m atunci este probabil ca inaltimea ta sa tina cont de factorul genetic. Banuiesc ca esti baiat asa ca tu vei creste pana la 18 ani sau cel tarziu 20 de ani, adica inca 3-5 ani. Ceea ce ar inseamna intre 18 si 30 cm. Asta ar inseamna ca vei avea in jur de 2. 04m la 18 ani sau 2. 16m la 20 de ani. Totusi, mergi la un medic endocrinolog. Poti sa mergi sa iti faci un fel de radiografie prin care sa se "fotografieze" un cartilagiu de crestere, daca acesta prezinta ceva formatiuni si nu este "matur" vei creste pana cand se va forma acest cartilagiu. Asta o stiu de la biologie din a 10-a. Un medic iti va spune ce este cel mai bine sa faci asa ca nu ezita sa mergi!
Multa Sanatate!
O seara buna!
Daniel.
.deci ex: apucate de fumat... stai cu noptile nedormita... mananca cat mai putin, daca esti asa de disperata nu mai manca deloc .nu te apuca te sport. leneveste la o adicachiar 27/24 bea alcool... fa`te alcoolica neamului macar te remarci si prin asta nu numai prin inaltime ))
De crescut vei mai creste... dar incearca sa vezi doar partile pozitive si eu am 15 ani jumate si am 188... practic handball de trei ani.
Poti incerca sa te apuci de sporturi la care ai fi avantajat de inaltimea ta, cum ar fi handbalul, baschetul chiar si atletismul
Si de fete stai linistit nu trebuie sa fi ca varul tau ) iti poti alege si una de 180
Nu iti poti opri cresterea, dar poti incepe sa o vezi pozitiv, fiecare ne nastem si traim diferit si singuri trebuie sa ne facem viata cat mai frumoasa indiferent de greutati.
Chiar daca ai merge la medic - el ti-ar putea face o radiografie la cartilagiu si iti poate spune doar aproximativ pana la ce inaltime poti creste deoarece tu nu ai nici o problema cu glanda... cum spuneam mai sus si eu am 188 si am multi colegi de 185 - 195
Si inca ceva. Nu asculta de sfaturi gen : apucate de fumat, de baut si alte prostii, Iti vei distruge plamanii, ficatul sau vei avea alte probleme de sanatate. Iar daca chiar vrei sa iti INCETINESTI cresterea apucate de sala, dar aceasta iti v-a incetini doar cresterea sau poate ca iti v-a "fura " vreo 5 cm
Sper ca te-am ajutat, bafta!
Fa-ti un control hormonal si incearca sa vorbesti cu un endocrinolog. El iti poate spune daca ai vreo problema cu glandele. Multa bafta si... 2. 05 nu e asa mult . Doamne fereste de vreo forma de gigantism.
Te poti apuca de sporturi care incetinesc cresterea: unul ar fi culturismul, genuflexiuni la greu cu haltera in spate si cresterea nu mai exista, de asemenea ai grija la spate, daca ai dureri, ia-o usor cu halterele si cand te duci la sala incearca mai intai indreptari cu haltera si apoi genuflexiuni. Nu trebuie greutate mare, trebuie sa executi corect si cand intri in sala sfatul meu e sa te duci cu cineva mai experimentat sau cel mai bine ceri sfatul unui instructor. Intotdeauna sa ai patele drept in momentul executarii exercitiilor, te poti uita intr-o oglinda in lateral sa vezi daca ai spatele drept, daca nu-l ai schimba greutatea intr-una mai mica sa poti sa-l tii drept. De asemenea sa nu te sperie faptul ca o sa te faci mare, daca nu mananci mii de calorii si nu iei suplimente nutritive si altele pur si simplu o sa ai un tonus muscular mai bun si nimic altceva, o sa te opresti la o anumita greutate si cu asta basta, opresti procesul de crestere. Succes!