Mare parte din problemele tale se datoreaza tocmai ipohondiei. Constipatia si diaree mai mult ca sigur sunt consecinta stressului si a fricii de boli. Scleroza are multe alte simptome pe care tu nu le ai, asa ca se exclude. Cat despre cancer, cum a zis si AlGator cel mai bine ar fi sa te documentezi si de pe site-uri de incredere, nu de oriunde, pentru ca daca citesti pe net orice ai cauta o sa afli ca ai cancer. Acea umflatura de langa anus poate sa fie un hemoroid sau poate sa fie din cauza efortului mare de defecatie din cauza constipatiei. Pentru asta trebuie sa te vada un medic. Si in general, orice problema de sanatate apare (medie sau severa) trebuie sa te trimita in primul rand la medic, nu pe internet. Daca observi ca ai o problema de sanatate mergi la medic, nu iti da singur diagnostic dupa ce citesti pe internet 2 randuri. Daca medicina ar fi asa de usoara am fi toti medici, nu ar face saracii prosti 10 ani de scoala pentru a deveni medici.
Pe langa ce am scris mai sus, un psiholog te-ar putea ajuta mult. Exista multi care lucreaza gratuit cu minorii. Un psiholog iti asculta temerile si alaturi de tine incearca sa gaseasca rezolvare, explicatii logice si sa te faca sa intelegi ca nu trebuie sa iti fie frica si de umbra ta... Am mai vorbit cu tine si in privat si cred ca tot ce ti-am scris mai sus ti-am mai scris si in cateva mesaje private. Vad ca nu mi-ai ascultat sfaturile de atunci.
Multa sanatate.
Da, asta e ipohondrie. Ipohondria e insa parte din probleme psihice mai ample, nu e independenta. Vad ca ai vointa sa fi normal, mergi la un psihiatru, dar iti recomand sa mergi la unul in tara in care stai, daca poti. Psihiatria noastra e mult in urma. Iar fizic sa stii ca nu ai nimic.
- Civilizația românească și medicina românească sunt prin excelență ipohondrice. Părinții și rudele 90℅ și ei.
Rupe-te din acest cerc.
- identifică și elimină superstițiile, miturile, pseudo știința. De exemplu, nu răcești dacă ieși cu capul ud sau stai cu fundul pe piatră.
- documentează-te
Google, Wikipedia, articole și documentare serioase (BBC). Caută studii în engleză. De exemplu sunt apa carbogazoasa, sau mincati după 18 dăunătoare? (răspuns nu).
- nu lua medicamente de capul tău și nu fă nici analize.
Învață să citești întotdeauna prospectele
Cînd rezolvi toate aceste puncte vei rămâi măcar numai cu propria ipohondrie, nu cu cea colectivă.
În mod paradoxal, sunt multe elemente de incultura medicala in descrierea ta. Și lipsa de experiență datorată virați. Dar pari a fi serios și ambițios. Ți ar prinde bine un mentor adult cu care să discuți. Sau poate o cunoștință student la medicină?
Stai liniștit că se rezolva. Succes :-)