Recent am citit ca poti scapa de matreata cu ajutorul aspirinei. Faci o pasta pe care o aplici pe scalp dupa care te speli ca de obicei
Faci un tratament. Alpecin Forte de la farmacie, costă 25 de lei, este pentru mătreață+exces de sebum și împotriva căderii părului.
8 săptămâni de tratament și va da roade
Este o alifie neunsuroasa,Diprogenta se numeste, un antimicotic care te ungi cateva zile la rand pe pielea capului si mai dispare, acum nu stiu daca ai mereu matreata sau e ceva recent, dar daca ai continu, asta e remediul
Cu un sampon bun antimatreata: Head & Shoulders sau Favisan antimatreata( pe asta il iei de la Plafar).
Si ai grija sa nu astepti prea mult sa se ingrase parul; spala-l la timp.
Incearca niste tratamente naturiste. Uite cateva idei.
Poţi încerca un masaj cu tărâţe de grâu, o tehnică răspândită în Normandia. Macină prin râşniţa de cafea două linguri de tărâţe de grâu, pentru a obţine o pulbere fină. Masează-ţi pielea capului cu acest praf, câteva minute, înainte de a te spăla. Tărâţele absorb excesul de sebum, iar părul devine suplu, mătăsos şi uşor de coafat.
Remediu impotriva matretii
Infuzia cu cimbru este unul dintre cele mai bune tratamente impotriva matretii. Fierbe 4-5 linguri de cimbru uscat in doua cani de apa si aplica lichidul rece pe par, lasandu-l sa actioneze o ora. La final, clateste scalpul cu apa calduta.
Bunica,atunci cand eram in vacanta la ea la tara ne spala pe cap numai cu sapun de casa, si ne clatea apoi cu apa in care punea aproximativ o lingura de otet. Mama acasa facea la fel.Niciodata nu am avut matreata.Si sa stii ca si acum se gaseste de cumparat un sapun special pentru par.Pe ambalajul sampoanelor e mentionat ca sant antimatreata.Asta s-o creada ei, baietii sa-si vanda marfa.
KiOpTK întreabă: