| anca118 a întrebat:

Cum pot sa scap de matreata cand mi se unge parul atunci mi se vede.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Foloseste un sampon antimatreata

| Andutsaa a răspuns:

Recent am citit ca poti scapa de matreata cu ajutorul aspirinei. Faci o pasta pe care o aplici pe scalp dupa care te speli ca de obicei happy

| Azµre a răspuns:

Faci un tratament. Alpecin Forte de la farmacie, costă 25 de lei, este pentru mătreață+exces de sebum și împotriva căderii părului.
8 săptămâni de tratament și va da roade

| Felys a răspuns:

Este o alifie neunsuroasa,Diprogenta se numeste, un antimicotic care te ungi cateva zile la rand pe pielea capului si mai dispare, acum nu stiu daca ai mereu matreata sau e ceva recent, dar daca ai continu, asta e remediul

| michelia a răspuns:

Cu un sampon bun antimatreata: Head & Shoulders sau Favisan antimatreata( pe asta il iei de la Plafar).
Si ai grija sa nu astepti prea mult sa se ingrase parul; spala-l la timp.

| anca118 explică (pentru michelia):

Il spal o data la 2 zile cand sa-l spal zilnic?

| FastAndFurious a răspuns:

Head & Shoulders a functionat la mine.

| luisanamy a răspuns:

Incearca niste tratamente naturiste. Uite cateva idei.
Poţi încerca un masaj cu tărâţe de grâu, o tehnică răspândită în Normandia. Macină prin râşniţa de cafea două linguri de tărâţe de grâu, pentru a obţine o pulbere fină. Masează-ţi pielea capului cu acest praf, câteva minute, înainte de a te spăla. Tărâţele absorb excesul de sebum, iar părul devine suplu, mătăsos şi uşor de coafat.

Remediu impotriva matretii

Infuzia cu cimbru este unul dintre cele mai bune tratamente impotriva matretii. Fierbe 4-5 linguri de cimbru uscat in doua cani de apa si aplica lichidul rece pe par, lasandu-l sa actioneze o ora. La final, clateste scalpul cu apa calduta.

| prisacarul56 a răspuns:

Bunica,atunci cand eram in vacanta la ea la tara ne spala pe cap numai cu sapun de casa, si ne clatea apoi cu apa in care punea aproximativ o lingura de otet. Mama acasa facea la fel.Niciodata nu am avut matreata.Si sa stii ca si acum se gaseste de cumparat un sapun special pentru par.Pe ambalajul sampoanelor e mentionat ca sant antimatreata.Asta s-o creada ei, baietii sa-si vanda marfa.

Întrebări similare