De rinita alergica te poti trata daca doresti in 2 moduri:sau iei medicamente care combat simptomele(Aerius, Claritine etc) in perioada sezoniera cand ele apar, sau te tratezi definitiv prin desensibilizare treptata.Este un tratament de durata, care presupune multa rabdare si vointa.Consta in administrare de injectii in perioada cand nu ai manifestari alergice. Dureaza minim 3-5 ani, iar efectul nu este garantat, dar cred ca merita incercat. Mie asa mi-a explicat medicul, iti scriu din experienta proprie. Daca sunt si alte solutii pe internet, nu stiu.In ce priveste bronsita, ma tem sa nu fie vreo legatura intre aceste 2 si sa ai astm bronsic.Eu iti recomand un consult de specialitate-medicul de familie te va indruma la cine sa mergi.Si asta iti spun din experienta proprie, deoarece fetita mea a avut astm bronsic si avea crize de tuse foarte urate.Si am tratat intai cauza, adica alergiile.La copii desenzibilizarea dureaza mai putin, la noi a durat 3 ani si un pic cu medicamente homeopate(sunt niste granule, nu injectii si sunt placute la gust). Este o schema mai complicata, dar daca o respecti reusita e garantata. Ei, dupa acest tratament am scapat-o pe fetita mea de astmul bronsic si implicit si de crizele acelea de tuse. Daca mai doresti sa ma intrebi ceva iti raspund cu placere.Multa sanatate iti doresc!
Viziteaza un medic mai bine pentru medicamentatia corecta. Si eu sufar de rinita alergica de vreo 2 ani, la care tratamentul medicamentos cu ajutorul antihistaminelor de tip Claritine, Aerius nu au avut efect decat sezonier. Cel mai bine e sa iei vitamine si tinctura de propolis (atentie sa nu fii alergic) pentru a-ti creste imunitatea si bea zilnic cate o cana pe zi de infuzie de ceai "trei frati patati" cu miere. sanatate!
Fa o vacanta la salina Praid. Tot aici vei gasi la vanzare lampa de sare, pe care acasa o bagi la priza si sarea se evapora de la caldura de la beculet. Este interesant si foarte eficace. Ete un aer de munte permanent in camera si te ajuta fantastic. Vorbesc dupa verificare si rezolvarea cazului prezentat de tine. Sanatate!
Tratamentul pentru rinita alergica consta in evitarea alergenilor specifici care provoaca simptomele, folosind medicamente si in cazuri grave, folosind injectiile cu imunomodulatori contra alergiei (imunoterapie).
In general tratamentul pentru rinita alergica sezoniera (SAR) si cea de perena (PAR) este la fel, chiar daca forme de tratament, precum antihistaminice zilnice sunt necesare din ce in ce mai des pentru PAR.
Medicii incep cu tratamente care sunt in general eficiente pentru majoritatea persoanelor cu putine efecte secundare sau alte riscuri (terapia de prima intentie). Daca acestea nu sunt eficiente sunt urmate terapiile de linia a doua, care au de obicei mai multe efecte secundare sau sunt mai costisitoare. Medicii nu s-au pus de acord inca daca corticosteroizii nazali ar trebui sa fie considerati terapie de prima intentie sau de linia a doua; exista medici care folosesc corticosteroizi nazali pentru tratarea rinitei alergice numai atunci cand alte terapii nu au reusit sa amelioreze simptomele, in timp ce altii folosesc corticosteroizii ca tratament de prima intentie.
In cazul bronsitei insa am nevoie de niste detalii pentru a-ti da un raspuns:
-tusea este productiva, iar mucusul este de culoare galbena sau verde si are consistenta crescuta?
-respiratia este dificila?
-durere la nivelul pieptului?
-febra persistenta?
Si o prietena de-a mea a avut rinita alergica si si-a facut injecti la olanesti cu apa de la izvorul 7 si aerosoli tot cu aceeasi apa! A facut tratamentul 3 ani la rand si... a scapat! cat despre bronsita apeleaza la doctorul de familie, daca bronsita pe care o ai te impiedica sa dormi sau sa-ti duci la bun sfarsit activitatile cotidiene, daca ai febra sau scuipi sange, daca elimmini flegma verde sau galbuie. Bronsita da uneori in pneumonie. Consulta de asemenea, medicul, daca bronsita se prelungeste prea mult sau daca recidiveaza. fundita?