| ts0mpi a întrebat:

Cum pot sa scot un tatuaj color de pe glezna fara laser pana incepe scoala? E permanent.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| carpediem a răspuns:

Cu glsspapir

| Dobitoc a răspuns:

Nu ai ce sa-i faci, daca ai vrut tatuaj acum ai tatuaj.

| G a răspuns:

Fara laser nu cred ca se poate, daca e permanent. acopera-l cu pantaloni/ciorapi, sau daca la explici profesorilor ca are semnificatie si insemnatate mare pentru tine or sa te lase sa-l porti.

| ilisium a răspuns:

Sunt mai multe metode de a "scapa" de un tatuaj permanent, dar trebuie sa stii ca eliminarea completa a unui tatuaj este aproape imposibila, iti vor ramane cicatrici etc, ideea unui tatuaj permanent este... well, permanenta sa. Ce-a mai buna metoda de indepartare a unui tatuaj este ce-a cu laser. Iti voi lista alte cateva metode(cateva probabil nu ti se vor parea placute):

1. Dermabraziunea este un procedeu ce presupune pulverizarea unei solutii criogenice pe zona tatuata si apoi exfolierea stratului utilizand un instrument special. Procedura asociaza o hemoragie mai importanta de aceea este important ca zona sa fie pansata imediat.

2. Salabraziunea este una din cele mai vechi metode de indepartare a tatuajelor. Ca si in cazul altor proceduri si aici se practica o anestezie locala in jurul zonei, apoi se aplica o solutie facuta din apa si sare de masa. Se foloseste un intrument asemanator celui pentru dermabraziune si se exfoliaza regiunea.

3. Excizia se prefera in special cand zona tratata este mica. Avantajul este ca tatuajul se poate indeparta in intregime. Tatuajele de mai mari dimensiuni necesita mai multe interventii pentru indepartare (initial se intervine in centru, apoi in zonele din jur). Pentru realizarea exciziei se practica initial o anestezie locala (pentru ca pacientul sa nu simta nimic in timpul procedurii) apoi se trece la indepartarea chirurgicala a tatuajului. Se scoate zona cu desenul iar marginile plagii sunt apoi suturate. Excizia este o procedura cu hemoragie minima ce poate fi usor controlata prin utilizarea electrocauterului. Daca tatuajul este insa de mari dimensiuni zona excizata va fi protezata cu un graft de piele din alta regiune a organismului.

4. Creme care distrug pigmentul - tatuajul devine mai deschis la culoare, se estompeaza si in timp dispare. Este o medota noua si relativ ieftina, nedureroasa si care nu lasa urme sau leziuni ireversibile la nivelul pielii pe care se aplica. (nu stiu gradul de eficienta, nici gradul de disponibilitate al cremelor, desemenea sa te astepti la un tratament de 6-12 luni)

5. Lumina pulsatila - metoda foloseste pulsatii ale luminii (nu laser), care disloca pigmentul, iar sistemul imunitar il va elimina. Desi este un tratament nedureros, un dezavantaj al acestei metode este faptul ca anumite persoane cu pielea mai inchisa la culoare pot ramane cu hipo sau hiperpigmentari dupa tratament.

Ultimele 2 metode sunt mai acceptabile, eu iti recomand sa il pastrezi daca iti place, iar in caz negativ sa il retusezi. Scoala trece foarte repede, iar profesorii nu au nici un drept de a te judeca pe baza tatuajului. Iar daca e vorba de parinti, in timp se vor obisnui cu el.

Take care, and well don't do anything rash that you might regret later happy

ilisium

| ts0mpi explică:

Nu este legat de profesori sau ceva de genul. E pentru mine. Eu vreau sa scap de el.