Pai in primul rand gandeste-te ca nu ajuta cu nimic daca te consumi atata.Nu te concentra pe problema ci pe rezolvarea ei.Si daca pare ca nu are una, nu te ingrijora.Doar analizeaza toate posibilitatile si fa tot ce poti.Satisfactia de a incerca o depaseste uneori pe cea de a castiga. Oricum ar trebui sa fi fericita pentru asta, noi suntem o specie norocoasa pentru ca simtim.Deci bucura-te ca esti o fiinta umana si ai sa vezi ca peste un an o sa razi pe tema asta.Bafta!
P.S.:Nu incerca sub nici o forma sa te prefaci ca problema nu exista, asta agraveaza intotdeauna lucrurile.
Pe linga solutia evidenta a psihologului cred ca ar trebui sa-ti cultivi un hobby.
Incearca sa faci ceva ce iti place. oboseste-te pe timpul zilei iar cand te culci, sa adormi imediat. nici eu nu am un somn bun, ma tot gandesc la chestii... de asta in general ma pun sa ma culc atunci cand simt ca-mi pica ochii in gura...
Am patit si eu candva ceva de genul.tot la fel, nu puteam sa dorm de neliniste si pana la urma am fost la doctor si mi-a recomandat niste pastile de somn naturiste, se numesc: Bien Dormir... dupa ce am luat o pastila am putut sa dorm. Insa cel mai bine ar fi sa incerci sa-ti alungi gandul facand alte activitati, incearca sa razi cu o persoana apropiata si gandeste intodeauna pozitiv, la mine asa a mers.
Nu prea inteleg intrebarea ta. Nu poti sa dormi din cauza depresiei sau esti deprimata deoarece nu poti sa dormi? In ambele cazuri, banuiesc cauze hormonale. Iti recomand ceai de sunatoare pentru depresie iar pentru somn, un supliment de melatonina inainte de culcare.
Draga Valentina, poti incerca cateva metode simple de a-l convinge pe Mos Ene:
- evitarea cafelei, sau cel mult o ceasca dimineata
- cina cu minim 4h inainte de culcare
- plimbare seara 30min-1h
- un comprimat de melatonina impreuna cu un pahar de lapte cald cu 30min inainte de culcare
De asemeni, o cana cu ceai de sunatoare dimineata, pe stomacul gol, te va ajuta sa incepi ziua cu optimism.
Daca metodele de mai sus nu dau rezultate (in special melatonina), iti recomand un consult endocrinologic si eventual o vizita la psiholog.
Buna! Iti recomand doua materiale in acest sens. Au ajutat cevapersoane, poate ca te vor putea ajuta si pe tine:
http://gratielavlad.ro/hipersensibilitatea
https://www.youtube.com/watch?v=M2GOrX42aUE
Sper sa iti fie de folos!
Miss2terious întreabă: