Întrebare recomandată | Ela006 a întrebat:

Cum pot scăpa de anxietate?

Urăsc când merg în spații închise și simt cum urmează să rămân fără aer, cum toată lumea se uita la mine sau mi se face rău și leșin.
Vreau sa scap de ideea din cap că mereu trebuie sa se întâmple ceva rău.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
25 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Tratament, medic de familie si urmat ghidul lui sau videoclip motivational din Youtube cum scapi de anxietate, fara ganduri gen nu e de mine sau nu da roade, tu probeaza teoriile zise si vei reusi

| RAY a răspuns:

Du-te la un psihiatru si un pshiolog, e normal asta patim cu toti, eu am de un an si 6 luni de tratament, cu somnul cum stai? nu te trezesti sufocata? inca nu ai avut atac de panica

| InOrOut a răspuns (pentru RAY):

Eu am avut asa cu atac de panica, dezastru. Am luat magneziu si mi-a trecut. Nu e nevoie de psiholog si pastile care fac dependenta. Poti baga si alcol si iti trece.
Apropo: de la starea asta ti-a aparut nodul in gat si pete rosii pe corp?
Chestia cu somnu eu asa dormeam dupa magneziu ca un bebe. La inceput luam 3 magnerot pe zi ulterior am micsorat doza. Mai si dau bani acum la psihologi care nu ma ajuta.

| RAY a răspuns (pentru InOrOut):

E normal nodul in gat si puncte rosi

| InOrOut a răspuns (pentru RAY):

Deci si tu ai puncte rosii care apar de la anxietate? si trec cand te calmezi. E boala kavasaki, o boala inflamatoare cauzata de anxietate. La tv zicea ca e de la covid ca multi pacienti au asta, da in realitate e de la cap. Naspa anxietatea asta. Mie mi-e frica de petele rosii ca daca nu le opresc la timp duc la soc anafilactic, am avut unul in ianuarie, m-am umflat tot ca o broasca, a trebuit sa imi faca la camera de garda o injectie antialergica sa ma dezumflu. Acuma nu pare sa mai fie asa problema, sper sa treaca odata anxietatea asta. Inca mai am nod in gat si pete rosii din cand in cand.

| RAY a răspuns (pentru InOrOut):

Doar cand vad una frumoasa imi apar

| Ela006 explică (pentru RAY):

Dorm destul de bine, nu am probleme cu somnul.

| RAY a răspuns (pentru Ela006):

Meditatia ajuta mult si motivație, inca ceva important ocupativa timpul mereu

| Frank51 a răspuns:

Uite eu o sa fiu cel mai realist si iti spun adevarul, nu ai cum sa scapi. Daca ai o forma grava precum spui, nu poti scapa niciodata de ea, poti doar sa iei tratament si sa ameliorezi. Probabil ai fost deja la psiholog si ti-a spus acelasi lucru, ca trebuie sa inveti sa traiesti cu asta. Sincer imi pare rau pentru oamenii ca tine, am cunoscut si eu o fata asa si am vazut cat de greu ii este.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Frank51):

Se poate, eu pot ieși deja oriunde fara sa tremur sau sa am atac de panica,nu știu cum naibii da sa ameliorat foarte mult desi am întrerupt tratamentul și am fost ațintit la pat din cauza covid. in schimb depresia deloc, e omniprezenta. Trebuie să iasă zilnic afară să stea tocmai acolo unde i se face rău și anume in public, in spatii închise,trebuie sa o facă de mai multe ori chiar daca i se va face rău, cu timpul creierul se va învăța cu asta și așa și gândirea și nu va percepe pericolul la fel, va putea controla aceasta teama.
își proiectează viitorul asta e chestia, îl proiectează că find ca ziua ce vine cu cea de ieri că i se va face din nou rau sau că cineva se va uita la ea și ea se va simți aiurea, stanjenita.ea singură de fapt își face rău fiindcă chiar ea se interesează de anxietate gândind mereu despre ce a fost și posibil despre ce ar urma că ar fi la fel, că s-ar întâmpla din nou același lucru.trebuie să iasă din zona de confort sa se expună cat mai mult în situațiile menționate și să se gândească că și aia sunt oameni ca și ea că nu sunt mai presus decât ea sau invincibili. pare a fi anxietate sociala, daca nu poate singura să treacă peste asta se poate cu anxiolitice.

| Frank51 a răspuns (pentru anonim_4396):

Probabil ai dat cel mai folositor răspuns. Problema este că foarte putini pot ieși din zona de confort, pentru ca anxietatea este o boală grea, nu e ca și cum ești răcit și îți trece, sunt niște răspunsuri fizice ca răspuns la stimuli de hormoni, probabil știi despre ce vorbesc. Ei bine este cam imposibil să te opui acestor frici, pentru ca sunt incontrolabile, și dacă scapi de anxietate înseamnă că nu a fost foarte grav. Noi vorbim de anxietate cronica.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Frank51):

Da,pai și eu am fost diagnosticat cu anxietate cronica și uite că pot ieși fara atacuri de panica ...chestia e cat timp durează ...la o supărare, stres mai mare iar recădem laughing fiindcă suntem vulnerabili. cam asa e, eu nu le puteam controla nici tremurul. daca e cronica dispare de la sine și revine când ți lumea mai draga sunt pățit.

| Legion7X a răspuns:

Încearcă să te relaxezi oriunde mergi, inspiră adâc aer în piept, apoi expiră, lasă temerile deoparte și nu te mai gândi la cum sunt pereți, sau cât de strâmtă este încăperea or forma zidurilor. Încearcă să îți imaginezi că acea cameră nu are pereți.

| Alverto a răspuns:

Eu zic să te retragi în pădure, ce poate fi mai frumos decât să stai aproape de natura și singur daca suferi de anxietate

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cauti pe google psihologi in zona ta, suni la telefon si vezi cum e daca se poate sesiuni pe telefon

| troleibuz a răspuns:

Suna mai mult a claustrofobie.

| Adrian5575 a răspuns:

Trebuie sa te atasezi treptat de oameni, sa stai cat mai mult in preajma lor. Asta o sa te ajute sa ai mai multa incredere in tine si nu o sa ti se mai para ceva wow atunci cand stai in preajma oamenilor. Probabil esti mai inchisa in tine, mai retrasa in coltisorul tau si ti se pare ca e bine asa, dar nu e deloc bine.
Inca un lucru, sa nu mai crezi niciodata ca toata lumea te judeca pentru ca nu e asa.

| InOrOut a răspuns:

Magneziu 400mg cu vitamina b6 - te duce in starea de somnolenta si uiti de stres
bere - anestezic perfect, pe mine ma face sa rad, are acelasi efect ca si magneziul
teraflu - contine si ceva de somn care ajuta sa dormi si trece si raceala daca ai
Pe mine ma ajuta!
...
apropo, de la anxietate ti-au aparut nodul in gat si pete rosii pe corp?
...
fa testul asta si spune cum stai la acest capitol https://atlas.app/ro/teste/test-depresie-anxietate-stres-dass
eu am reusit sa ajung pe verde in 1 an, doar cu magneziu si bere laughing simt ca mai revine da incerc sa inlocuiesc ideea de frica cu optimism si nervozitate, orice altceva in afara de frica
Practic anxietatea e frica

| împreunăfacembine a răspuns:

Cu ajutorul unui medic. Și nu îți zi ca e imposibil sa mergi la un medic, deoarece nu e adevărat. Mergi cât de rapid. Multa sănătate.

| xzawn17 a răspuns:

Trebuie sa ai respect pe tine.

| macmac03x a răspuns:

Si eu am aceeasi problema =]

| anonim_4396 a răspuns (pentru macmac03x):

Si cum procedezi?

| world12 a răspuns:

Asculta aici si iti trece garantat

https://www.youtube.com/channel/UC_Xulsbiqq4cdBy4AW6A-CQ

| Ela006 explică:

Mulțumesc tuturor, am să țin cont de sfaturi!?

| eusuntmario a răspuns:

Prin ancore de calmitate sau poti trece pe la un psiholog care te v-a ajuta destul de mult.