Conteaza foarte mult alimentatia si felul in care mananci. Ia imbucaturi mici si mesteca bine mancarea, cu gura inchisa, pentru a evita sa inghiti aer. Evita alimente bogate in carbohidrati, precum fasolea, varza, conopida, mazarea, ceapa, sparanghel, brocoli.
Gazele intestinale sunt normale, pana intr-un punct. Ca sa pastrezi asta in limite normale, trebuie sa ai grija ce "combinatii" faci, de exemplu fructe ca merele nu este bine sa le mananci crude imediat dupa masa. De asemenea, sa nu bei apa sau alte lichide in timpul mesei si nici cel putin 1/4 ora dupa masa. O plimbare dupa masa ajuta stomacul sa se "aseze" si sa eliberezi aerul inghitit in timpul mesei. Varza trebuie oparita intr-o apa inainte de a fi pusa in mancaruri, fasolea boabe se fierbe intr-o apa timp de 10-15 min si apa aceea se arunca.
Ceaiul de anason, chimen sau marar (seminte) este bun pentru digestie. Poti in loc de ceai sa mesteci o lingurita din aceste seminte inainte si una dupa masa.
Indigestia, arsurile stomacale sau balonarile pot fi indepartate daca iei o pastila de carbune medicinal cu un pahar de apa plata sau ceai. Desigur, daca stii ca te confrunti cu aceste probleme dupa fiecare masa, poti lua medicamentul preventiv, cu aproximativ 30 de minute inainte de a servi masa.
Buna iuliana; si eu ma confrunt aceeasi problema. si e mai complicata decat ...sa cumperi niste pastile auzite pe ici pe kolo; uite adresa mea daca vrei sa stam de vb: ana200187@yahoo.com; mersi si mult noroc!