| Silvi_Silvi a întrebat:

Cum pot scapa de insomnii fara sa folosesc somnifere?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:


Totul despre insomnii


Mai mult la batranete, dar li se intampla si tinerilor foarte stresati, insomnia ne necajeste prin faptul ca nu putem dormi si ne trezim din ce in ce mai obositi. Care sunt cauzele sale si cum poate fi ea tratata, am aflat de la medicul specialist Catalin Gavrila, de la American Medical Center.

Insomniile reprezinta imposibilitatea de a adormi, a dormi (de a mentine starea de somn), sau de a se odihni in timpul noptii si include si trezirea prea devreme (involuntara). Poate fi tranzitorie (cateva zile), pe termen scurt (nu mai mult de 3 saptamani), sau cronica (mai mult de 3 saptamani), si este simptomul care insoteste alte probleme de ordin medical sau psihologic. Insominia apare intoteauna ca rezultat al unor conditii primare: descoperirea cauzelor este pasul cel mai important in vindecarea ei.

Cauzele insomniilor temporare
Acestea apar ca raspuns la stres sau la schimbare. Circa 22% dintre barbati si 34% dintre femei au acuzat ca stresul le-a afectat somnul. Factorii precipitanti pot fi diversele evenimente traumatice ca de exemplu bolile acute, accidentele sau interventiile chirurgicale, sau psihice: deces, despartire, sau evenimente minore, inclusiv vremea nefavorabila, examenele, calatoriile, sau problemele legate de serviciu. In aceste cazuri, somnul normal revine aproape intotdeauna cand se depasesc, se rezolva diversele evenimente sau situatii conflictuale sau se revine la situatia normala.
Zborurile intercontinentale peste fusuri orare sunt cauze frecvente de insomnie. Dupa o calatorie lunga cu avionul, este nevoie de o zi de adaptare pentru fiecare fus orar diferenta. Calatoria spre est este mai putin traumatizanta decat aceea spre vest, deoarece adaptarea este mai usoara prin lungirea fazei circadiene decat scurtarea ei.
Studiile arata ca persoanele care lucreaza in ture de noapte sau in doua-trei schimburi au tendinta de a prezenta mult mai frecvent probleme de somn inclusiv insomnie decat cei care lucreaza doar ziua. Un alt studiu arata ca 53% dintre persoanele care lucreaza in ture de noapte adorm in timpul serviciului cel putin o data pe saptamana, lucru care demonstreaza ca ceasul lor intern nu este reglat pentru un astfel de program. Ele sunt de asemenea mult mai frecvent implicate in accidente de automobile, din cauza somnolentei, comparativ cu lucratorii din turele de zi. Un studiu facut de japonezi arata ca diferite forme de tulburari de somn, incluzand si insomnia, apar foarte des in cazul persoanelor care lucreaza excesiv de mult timp la computer. Oamenii care sunt prea solicitati la munca prezinta frecvent tulburari de somn cu tendinta de a se trezi mult mai devreme.

Alcoolul si cafeaua, un alt factor al insomniei. In mod cert stilul de viata poate conduce la tulburari de somn. Cofeina este cel mai frecvent utilizata pentru a intrerupe somnul. Se estimeaza ca 10 pana la 15% dintre cauzele insomniei cronice sunt rezultatul abuzului de substante in special alcool, sedative, diverse droguri. Unul sau doua pahare de bautura (alcooluri slabe) la masa pot prezenta un mic pericol de alcoolism si poate ajuta la reducerea stresului si inducerea somnului. Excesul de alcool sau consumarea sa pentru a provoca somnul au tendinta de a fragmenta somnul si de a provoca mahmureala cateva ore mai tarziu. Creste de asemenea riscul tulburarilor de somn inclusiv apneea (lipsa respiratiei) si agitatia. Alcoolicii sufera frecvent de insomnii dupa ce inceteaza sa mai bea alcool. Nicotina poate cauza oboseala si intreruperea fumatului poate cauza de asemenea insomnii tranzitorii. S-a observat ca imbunatatirea somnului face mai usor suportabila renuntarea la tutun.

Somnul partenerului. Un studiu din 1999 arata ca 17% dintre femei si 5% dintre barbati s-au plans de faptul ca obiceiurile legate de somnul partenerului le afecteaza propriul somn. Sforaitul este un factor sigur care provoaca insomnia celuilalt.

Medicamentele. Insomnia apare ca efect secundar al multor medicamente, inclusiv al preparatelor care contin cofeina si se elibereaza fara reteta (pain killer). Persoanele care au cea mai mica banuiala ca medicamentele pe care le iau le provoaca tulburari de somn trebuie sa consulte un medic.

Factorii de mediu. 20% dintre adulti se plang de faptul ca lumina, zgomotul si temperaturile extreme le cauzeaza insomnii. Este bine cunoscut faptul ca ceasul biologic circadian este reglat de lumina soarelui, iar lumina artificiala poate produce tulburari de somn, stare de oboseala.

11 răspunsuri:
.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Mi se pare penibil acest raspuns dar site-ul ''Ce se intampla doctore''recomanda:
''De "Noapte buna"
Uita de pastilele de dormit, laptele dulce si numaratul oilor. Cand te lupti cu insomnia si nu poti sa adormi, incearca sa te masturbezi. Elibereaza-ti imaginatia si lasa-te invaluita de fantezii, in timp ce mainile tale iti ratacesc peste zonele corpului care stii ca-ti provoaca placere. Cand ai un orgasm, corpul tau se relaxeaza si vei adormi instantaneu, cu un sentiment placut.''(preluat de pe csid.ro)
iti las link-ul ca sa te convingi singura:
http://www. csid.ro/sex/efectele-pozitive-ale-masturbarii-3870926/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmmmmmmm...

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Oliana daca prin mesajul tau te referi la raspunsul meu ai dreptate.eu am cautat pe internet si asta mi-a aparut primul si am zis sa i-l dau. daca o deranjeaza imi cer scuze!

| mihalitza a răspuns:

Nu mai minca dupa ora 19, fa o plimbare serara, incearca sa citesti ceva inainte de culcare...

| st a răspuns:

Bea inainte de culcare ceai de tei, sau o cana de lapte cat poti de caldut

| Mihaela_bela a răspuns:

Foloseste metode naturiste: ceaiuri calmante, masaje relaxante, o baie fierbine cu sare (inainte de culcare), o cana cu lapte cald. Nu manca mult seara, asigurat-te ca nu e prea cald in camera.

| iVi a răspuns:

Bai in care se adauga trei (nu mai multe) picaturi de ulei de brad. Baia cu o durata de 20-30 de minute alunga oboseala, irascibilitatea, regleaza somnul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

REMOTIV, un medicament pe baza de plante.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asi vrea sa stiu si eu astahappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic ca ar trebuie sa te descarci : alergi prin parc toata ziua si spre seara te iei cu cineva in gura. Iti garantez eu ca durerile musculare si 2-3 vanatai te vor adormi instant.

Întrebări similare