Nu ai cum. Miopia nu se trateaza. Poti scapa de ea (partial) doar prin operatie.
Ochelarii te vor ajuta, ca situatia ta sa nu se agraveza prea repede. Asa ca e foarte bine sa le porti. Nu te prosti! Altfel vei regreta mai tarziu.
Succes! Numai bine!
Dacă ai miopie progresivă, e de rău tare.
Nu numai că va trebui (fie că vrei, fie că nu vrei) să porţi ochelari, dar va trebui să faci şi operaţie pentru a opri progresul afecţiunii.
Şi-n plus, ce-au ochelarii?
Eu port ochelari de 17 ani. Sufăr de astigmatism hipermetropic compus şi încă nu este o operaţie pusă la punct pentru afecţiunea mea. Din fericire a mea are potenţial de a fi tratată (poate în următorii 10 ani).
Miopia însă, poate doar fi stopată (sau încetinită mult) prin operaţie şi corectată temporar cu ochelari (prin temporar înţelegem "când ai ochelarii pe nas = vezi bine"; când nu, nu).
Oricum dacă eşti mai mic(ă), maxim 12 ani, nu te prosti şi poartă cu insistenţă ochelarii căci previi agravări pe viitor când vor fi şi mai greu de corectat!
Când eşti în creşetere, ochiul se mai modifică şi dacă sunt purtaţi ochelarii, chiar ai şanse să nu orbeşti mai devreme de 75-80 de ani.
Îmi pare rău, nu vreau să te sperii dar ştiu pe pielea mea ce înseamnă afecţiunile la ochi şi am o colegă de facultate care s-a încăpăţânat ca tine (ea suferă de miopie progresivă) şi acum trebuie să se grăbească s-ajungă la doctor că dacă nu... în maxim 10 ani orbeşte!
Nu e de glumă cu ochii!
Mai bine ochelarist(ă) dar capabil să te mişti de unul singur decât o viaţă întreagă în beznă şi asistat social!
Mai bine mă operez decât să arăt ca o tocilară... Oricum, am numai note de 9/10.