| dede123 a întrebat:

Cum pot scapa de paduchi? imi este foarte rusine sa spun cuiva.
stiti locuri de unde pot lua paduchi? deja ma dau cu o solutie dar nu prea are efect

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Tratamentul pentru paduchele capului se face cu Lindan 1% sau Malathion 1% comercializate sub forma de lotiune Prioderm care duce la vindecare dupa o singura aplicare. Pentru ouale care sunt fixate la radacina firului de par se aplica frectii cu acid acetic 5%(in urmatoarea zi dupa ce ai facut primul tratament). Daca porti caciulita, tine-o in apa fierbine si apoi spal-o cu detergent.

9 răspunsuri:
| AndraNicoleta a răspuns:

Nu mai folosi produse cosmetice ca iti ard radacinile. Incearca cu gaz si pieptene-te foarte bine cu pieptan din acela special (cu dintii foarte desi).
Si cu gaz te dai de vreo 2-3 ori si il tii cam o ora in cap, chiar daca o sa te manance foarte tare. Si te mai dai si dupa ce o sa scapi de ei.

| C8PILUcool a răspuns:

Te tunzi la zero si iti dai cu aceea solutie si nu mai ai paduchi.succes.

| crynys a răspuns:

Sunt solutii speciale in farmacii care dau rezultate foarte bune

| Jameson a răspuns:

Stiu este cam greu sa scapi. Si eu am trecut prin asta toata familia am avut in urma cu 3 ani. Iam luat de la o amarata o batea barbatusu si o scotea afara din casa si nu avea unde sa doarma si venea la mine si mama este mai sufletista si o culca in bucatarie de si eu nu o suportam ma certam cu mama pentru chestia asta.
Eu am folosit un fel de sampon, nu mai stiu cum se cheama dar intreba la farmacie, trebuie sa iti lasi parul scurt, sa iti dai cu peaptan des si sa speli hainele, pernele, daca sau pus pe haine.

| edamelda a răspuns:

Te cu gaz...dar nu gaz cu care se alimenteaza masinile ci gazul de pe vremuri care era samponul strabunicilor nostri

| olian a răspuns:

Cel mai bun in farmacie:Sampon antiparazitar 10 lei sticluta, te-ai spalat o data cu el te-ai pieptanat bine si ai scapat, operatia asta se repeta la 24 de ore si daca nu esti sigura mai dai la 7 zile, si trebuie spalat totul din casa schimbi si pieptenul.

Răspuns utilizator avertizat
| DracusorImpielitat a răspuns:

Cu gaz, il aplici pe parul uscat cu un burete, un servetel, sau vata, il acoperi cu un prosop sau punga, si apoi te piepteni cu un pieptene de metal, care ii da jos pe paduchi din cap, iar daca o faci foarte bine, cad si ouale. Poti sa iei paduchi de la scoala, din autobuz, si alte diverse locuri, cel mai bine e sa umbli cu parul prins sau chiar impletit, ca sa nu iei. Mult succeswinking

| AlinaMaricescu a răspuns:

Fratele meu mai mic a luat paduchi de la scoala si ii era tare rusine.
Din cate imi aduc aminte, stiu ca mama a cautat un tratament natural pentru paduchi si ouale lor care sa nu ii afecteze scalpul sau sa ii cada parul dupa ce termina tratamentul.

A gasit la recomandarea unui doctor un Gel natural impotriva paduchilor cu ulei din arbore de ceai (Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

Gelul acesta nu e ca celalalte produse sa iti curga in ochi(gen sampon) si cel mai placut e ca deja are in pachet un pieptan special pentru paduchi.

Efectele s-au vazut foarte repede, chiar de la prima utilizare. Fratele meu a scapat complet si repede de paduchi si oaule lor.

Imi aduc aminte ca mama era tare multumita de produs, ca a scapat natural de paduchii si chiar ii povestea la o prietena despre cat de eficient e produsul si ce bine miroasa.

Puphappy