O solutie ar fi clatirea cu apa de gura pe baza de fluor. evita alimentele cu aciditate mare (citricele, bauturile racoritoare carbogazoase, ceaiul) deoarece cresc sensibilitatea dintilor.
Dantura sensibila: este evident cel putin pentru mine, trebuie sa te protejezi si asta prin orice metoda, cea mai veche si buna metoda este ca inainte sa iesi iarna pe afara sa te protejezi cu un fular mai subtire sau mai gros de o culoare sic, in functie de personalitatea ta :-)
acum daca e vorba de alimente: foarte reci sau foarte calde, la fel, putina autoeducatie nu strica, doar pentru tine personal faci efortul, rabdare si mancare calduta, fara bauturi din frigider, si alte exemple
Or ce mananci manancale la temperatura camerei. Nu te spala pe dinti cu apa rece( mai rau iti face)foloseste apa putina calduta, Am mers la stomatolog asa am scapat eu de sensibilitatea danturi!
Foooooarte simplu. Te duci la o consultatie la dentis si iti promit ca iti spune el.
Am avut si eu aceeasi problema: am mers la dentist, mi-a dat pe dintele respectiv cu o substanta (solutie) care reduce sensibilitatea dintelui si o perioada de timp nu am mai avut probleme.
A, si sa nu uitam, ai smaltul dintilor prost, lipsa de calciu, incearca niste vitamine si o consultatie la stomatolog
Sensodyne! e cea mai buna pasta de dinti, si nu e doar o pasta, o sa vezi ca e recomandata de aproape toti doctorii.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, am sa trec si pe la stomatolog sa vad ce-mi sugereaza...
Oricum (@doiny) - ceaiul, citricele si apa carbogazoasa nu-mi lipsesc din meniul zilnic... Daca se pun si tigarile si cafeaua... m-am scos!
SENSODYNE WHITENING. Stiu ca n-ai vrut o pasta de dinti miraculoasa, dar e o solutie. La mine chiar da rezultate. Ma spal si cu bicarbonat de sodiu alimentar o data pe saptamana, am consultat si dentistul si mi-a zis ca din cand in cand trebuie sa ma clatesc cu infuzie de musetel calduta. Eu mi-am sensibilizat dintii din cauza aerului conditionat al masinii si folosind in mod constant pasta asta de dinti mi-a trecut. Ideea este sa eviti totusi schimbarile de temperatura, sa te speli cu apa usor calda si incearca si infuzia de musetel dar atentie ca pateaza, ca orice ceai, de altfel.
Sisjjssjjsjs întreabă: