| InAnotherLife a întrebat:

Cum pot scăpa de timiditate?
In orice împrejurare devin timid, mai ales la liceu, in special cu fetele.
Când trebuie să ies la tablă devin extrem de emotiv. In general sunt mai emotiv, iar acest lucru îmi afectează viața socială.
Cum pot scăpa de emotivitatea / timiditatea asta cu persoanele din fața mea sau din public? Vreau să mă simt bine dispus, sa nu-mi fie teamă sa port o conversație. Cred că această "boală" e cauzată de stresul pe care l-am avut datorită pubertății.

Am incercat cu gândirea pozitivă, dar în zadar. Nu reușesc să depășesc timiditatea și adesea mă doboară. De asta mi-e teamă să mai și deschid gura.
Psihologul poate trata această boală? Daca da, cum? Ce procedee se folosesc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| TanteMarianne a răspuns:

Incearca mai intai sa fii multumit de tine insati.adica de felul cum arati, de realizarile tale, de personalitatea ta(vezi ce iti place de exemplu, fa teste de personalitate) si nu te compara cu altii.
nimeni nu e perfect.deci incearca sa gandesti pozitiv si nu te gandii doar la defectele tale.
poarta mici conversatii online de exemplu sau cu persoane care sunt foarte deschise si prietenoase. daca e un grup de oameni pe care cat de cat ii cunosti, stai pe langa ei.
pur si simplu incearca sa spui ceva chiar si un "salut" sau "buna ce faci? cum iti merge?" sau un compliment poate sa deschida o conversatie.
nu ai nimic de pierdut.

5 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Cunostintele te scapa de timiditate.
Si daca vei citi Biblia, vei ajunge nu doar sa cunosti lucruri pe care ei nu le cunosc; ci vei fi ajutat si la nivel de sentimente, pentru ca Dumnezeu va binecuvanta pe cel ce va citi Cuvantul Sau.
Ba inca vei descoperi lucruri mai valoroase decat iti descopera manualele scolare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te stresa. Cu timpul aceasta timiditate dispare, e normala. Apropie-te de Dumnezeu si o sa te intaresti.

| cezar003 a răspuns:

Imbraca-te mereu rezonabil, tunde-te des, astfel incat sa nu fi stanjenit de aspectul tau fizic.In rest asculta mult si vorbeste putin si doar ce conteaza(cand vei aduna suficiente laude) ai stofa de lider

| cezar003 a răspuns:

In principiu cei timizi sunt inteligenti, incearca sa compari modul de gandire al celor tupeisti cu al tau si mergi mereu pe varianta mai emancipata, ideea este sa fi tu insauti si sa spui mereu"desigur" in loc de "ba da"

| MajinVegeta a răspuns:

Lucreaza la dezvoltarea ta personala, vorbit in public etc. O sa fie OK dupa.