| Ibrislorena12 a întrebat:

Cum pot scăpa de varicela in șapte zile?
Pe 20 am o mica petrecere de sfârșit de an va rog ce trebuie sa fac? Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu scapi, fiindca varicela te tine inchisa in casa timp de 3 saptamani, pana isi termina infectia si scapi de bube, ca altfel esti foarte contagioasa si imbolnavesti toata lumea de la petrecere.
Imi pare rau dar nu glumesc, poti chiar sa fi data in judecata daca te duci bolnava la petrecere si voit ii infectezi pe toti.

| Fatamuntilor a răspuns:

Poti sa uiti de petrecere.
in cazul bolilor contagiose trebuie sa stai cuminte inca doua saptamani.

| ioana748 a răspuns:

Ar trebui sa bei apa cu lamaie si pe bubite sa folosesti mixtura mentolata.
https://medicool.ro/......33545.html

| LisaJulie a răspuns:

Nu mai ieși din casa in primul rand, dar vaccinul pentru varicela nu l-ai făcut când erau mic?

| Madaxo97 a răspuns:

Nu ai cum sa scapi in 7 zile dacă abia acum ți-au ieșit bubele, durează până se usucă si dispar complet, si până nu a dispărut si ultima bubiță nu ai voie sa ieși in lume pentru ca poți fi contagioasa încă si poți da si la alții boala.
Si fiul meu are varicelă in momentul acesta, are deja de o săptămână si abia acum încep sa ii treacă din bube, și lui i s-a anulat petrecerea de sfârșit de an pentru ca mai mult de jumătate din clasa au varicela si sunt in carantină laughing
Pentru varicelă nu există tratament, doar mixtura mentolata pentru mâncărimi si cam atât, si antitermic in caz de faci febră, o sa treacă de la sine, trebuie sa ai răbdare, dacă ratezi petrecerea asta e, vor mai fi si altele.

| Terez a răspuns:

Nu faci nimic. Stai in casa. Altfel, se complica totul si vei sta internata. Mai infectezi si pe altii pentru ca varicela e contagioasa. Petreceri vor mai fi.

| Dyana891 a răspuns:

Asta depinde de cum de dezvolti, si eu am avut varicela la 13 ani si iti recomand sa mănânci sănătos, iti dispar mult mai repede bubitele, iar pentru greata poti manca un ceai cu sunatoare si putina sare de lamaie. Chiar ajuta!

| Dyana891 a răspuns (pentru Dyana891):

Am vrut sa zic "bea" nu " manca"?