anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum pot scapa de vergeturi? M-am ingrasat in ultima vreme pe baza de stres si de aceea, mi-au aparut niste vergeturi pe picioare si pe fese.Se vad urat si arata inestetic si nu pot sta cu ele asa.Dar nu stiu cum sa scap de ele, pentru ca momentan nu am 18 ani sa pot apela la sedinte cu laser.dar am auzit ca din pacate nici sedintele cu laser nu prea sunt eficiente. Exista remedii naturale sau ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Anonimuserr a răspuns:

Exista cateva optiuni in ceea ce priveste tratarea vergeturilor. Daca iei vergeturile foarte in serios si vrei sa scapi de ele, cea mai buna solutie este sa te adresezi unui dermatolog sau unui chirurg plastician, care iti pot recomanda cele mai bune metode.

De asemenea, un medic iti va face o istorie medicala detaliata, incluzand si medicamentele pe care le iei. Unele medicamente, dar si suplimente alimentare, pot influenta aparitia vergeturilor. Printre acestea se numara hormonii sau steroizii.

Dermabraziunea si peelingul chimic
Dermabraziunea sau peelingul chimic pot fi folosite in estomparea vergeturilor. Interventiile cu ajutorul laserului reprezinta de asemenea o metoda moderna si revolutionara de solutionarea a imperfectiunilor pielii, printre care si vergeturile. Rezultatul oricarui tratament va depinde de anumiti factori, prcum varsta, culoarea pielii si chiar dieta.
Creme si lotiuni
Producatorii nenumaratelor creme, lotiuni si uleiuri de pe piata promit ca acestea fac vergeturile sa dispara. Chiar daca unele sunt eficiente, cele mai multe nu au efecte vizibile. Cremele si alte produse de acest gen sunt mult mai eficiente in prevenirea vergeturilor. De aceea, femeile insarcinate trebuie sa inceapa un tratament preventiv, inainte ca abdomenul sa devina proeminent. De cele mai multe ori, medicul este cel care recomanda cele mai eficiente creme pentru prevenirea vergeturilor pe durata unei sarcini.

Dieta si exercitiile
O piele sanatoasa, si prin urmare cu un coeficient de elasticitate adecvat, incepe cu o dieta sanatoasa si variata. Si apa are un rol importanta in mentinerea nivelului optim de elasticitate al pielii. Bea cat mai multe lichide, in special apa. Cofeina creste riscul aparitiei vergeturilor.

Vergeturile pot fi rezultatul unor deficiente nutritionale. Consuma alimente cu un rol important in mentinerea sanatatii pielii:

- alimente bogate in zinc: nuci, alune, peste
- vitaminele A, C, D: morcovi, citrice, lapte
- proteine: oua, carne slaba.

| Stefanastefaniastefana a răspuns:

... Cat sunt rosii se pot ameliora considerabil zic eu... Poti folosi unt de shea cre este facut din semintele arborelui de shea... Aceste seminte contin 55% grasime si iti vor hidrata si iti vor micsora vergeturile... http://driedfruits.ro/....../index.php

| peperonies a răspuns:

Vergeturile sunt cicatrici. cum scapi de cicatrici? operatie estetica.