Are sunt cele mai eficiente remedii?
1. Iaurtul
Amestecă un ou cu ă ceaşcă de iaurt, aplică pe păr şi lasă să acţioneze o jumătate de oră. Apoi clăteşte şi spală părul cu un şampon indicat pentru mătreaţă. Poţi să aplici acest tratament şi doar cu iaurt.
2. Zeama de lămâie cu ulei de cocos
Amestecă zeama de la o lămâie cu puţin ulei de cocos, masează părul, acoperă-l cu un prosop, lasă să acţioneze 10-15 minute şi clăteşte cu apă călduţă.
3. Oţetul de mere
Cred că şi bunica ta îţi recomanda acest tratament. Pune un păhărel de oţet în apă călduţă şi clateşte la părul cu ea, după ce l-ai curăţat în prealabil. Sau mai poţi să aplici oţet înainte cu 5 minute de a te spăla pe păr. Repetă acest tratament măcar de două ori pe săptămână.
4. Infuzia de cimbru
Se fierbe un amestec de 4-5 linguri de cimbru uscat şi două căni de apă timp de 10 minute. Când amestecul se răceşte, se masează scalpul şi se lasă timp de o oră şi jumătate să acţioneze. Apoi se spală.
5. Gelul de aloe vera
Aplică gelul pe pielea capului înainte cu 10-15 minute de a te spăla pe păr. Folosit regulat, acest tratament te va ajuta să scapi de mătreaţă.
6. Dacă vrei un şampon eficient, caută-le pe cele cu ketoconazol
Cercetările arată că folosirea unui şampon care conţin ketoconazol este cel mai eficient remediu împotriva mătreţii şi a dermatitei seboreice. Acţionează încă de la prima aplicare şi persistă în straturile epidermei timp de 7 zile. De asemenea, recidivele sunt foarte rare, nefiind necesară repetarea imediată a tratamentului cu un şampon pe bază de ketoconazol (cum ar fi Nizoral, Ketodan, Nizan Forte). "Acestea trebuie folosite de 2-3 ori pe săptămână pentru scalp, cu menţinerea spumei formate pe piele timp de 5-10 minute înainte de clătire pentru a lăsa ingredientele să acţioneze. Odată ce episodul acut este controlat, utilizarea şamponului poate fi redusă la o dată pe săptămână sau la nevoie"
Sursa:http://www.eva.ro/......33827.html
Bafta!;)
Exista multe sampoane medicinale eficiente in combaterea matretii. De obicei, acestea se aplica zilnic sau de cateva ori pe saptamana, timp de 2-3 luni. Daca nu se observa o ameliorare semnificativa dupa aceasta perioada, este necesar un tratament local sau oral. Se folosesc produse topice (creme, lotiuni) pe baza de substante antimicotice sau corticosteroizi. Substantele antimicotice pot fi administrate si oral. De asemenea, suplimentele nutritive pe baza de seleniu si zinc sunt recomandate, pentru ca scad secretia de sebumm.
http://www.i-medic.ro/blog/despre-boli-cum-scapam-de-matreata
Trebuie sa te speli mai des pe cap, adica aproximativ odata la o saptamana si cu un sampon bun anti matreata.
Nu folosi ficsativ si nu iti indrepta parul cu placa. Ai grija cu ce te speli, fundita? :*
imihaistoian întreabă:
Anonim2113 întreabă: