| Fantaspirit2k23 a întrebat:

Cum pot urca nivelul de serotonina fara antidepresive și droguri? Tot oscilez între a mă simți ok și a mă simți foarte nașpa uneori. E foarte ciudat că eram mai fericit când făcusem foamea o lună de zile când rămăsesem fără bani din cauza păcănelelor,ceva îmi dădea o motivație sa lupt,acum nu mai am problema asta dar nu mai îmi văd rostul în viață deloc! Nu mai am părinți,prieteni,nimic,și nu știu ce mi-ar putea aduce fericirea. Oare are legătură mâncatul, mâncarea cu chimia creierului? Schimba subit starea de spirit?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Sophieka a răspuns:

Cauta cartile doctorilor : Joe Dispenza si Bruce Lipton

De asemenea poti cauta despre legaturile intre mancare si creier in carti sau videoclipuri online...Nu pe TPU.
Cred ca ti-am mai sugerat la alta postare meditatii...Gasesti hipnoze / meditatii gratuite pe Youtube pentru multe lucruri...Si afirmatii pozitive si rugaciuni.

Poti intra si pe profilul meu si sa mergi la intrebarile mele...Am postate multe indrumari si link-uri spre meditatii s-a.m.d

Poti cauta un terapeut sau un coach care sa te echilibreze si sa ai un sfatuitor / confident bun...

| Fantaspirit2k23 explică (pentru Sophieka):

Nu vrei sa fii tu terapeutul meu? Și așa suntem din același orașhee hee

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai nevoie de motivatie sa lupti?
Sunt multe cauze pentru care poti lupta. De exemplu:

- Lupt sa fac bine si sa ajut lumea sa fie un loc mai bun.

Daca nu o poti face despre tine, fa-o despre altii.

Sunt multe cauze sociale pentru care poti lupta.

Dupa ce iti gasesti un scop, urmeaza sa iti creezi o rutina, care sa aduca stabilitate in viata ta.

Nu trebuie sa incepi totul dintr-un foc, ci poti incepe cu pasi marunti.
Incepe prin a face mici actiuni prin care sa ii arati iubire si grija corpului tau.

Pune-ti o masca faciala sau fa o rutina pentru sanatatea pielii.
Fa putin jogging in parc sau orice forma distractiva de miscare.
Mananca ceva nutritiv si delicios pe care corpul tau il doreste.
Fa-ti curat prin camera.

Iti arati iubire față de corpul tau cand faci lucruri care sa-l ajute sa supravietuiasca pe termen lung.
Sa joci pacanele sau sa te infometezi nu iti ajuta corpul sa supravietuiasca pe termen lung, ci aducea doar alinare pe moment.

Incearca sa surprimi impulsurile de alinare pe moment cu fraze logice.

"Delayed gratitude will help me more than temporary pleasure"

Aminteste-ti asta mereu daca ai vreun impuls de a te intoarce la pacanele.

Gaseste un mecanism de coping care sa fie ceva mai sanatos si sa te ajute.

Pas cu pas, iti poti pune viata in ordine.
Succes

| Archangells a răspuns:

Implinirea adevarata o gasesti in spiritualitatea Crestin Ortodoxa in care scopul vietii este mantuirea sufletului adica dobandirea Duhului Sfant si a roadelor acestuia care sunt blandetea, iubirea, smerenia, pacea. Doar atunci te vei simti implinit. Omul conectat la Dumnezeu prin rugaciune devine bucuros, motivat, pozitiv, iubitor, optimist. Incearca sa mergi la biserica la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie sa te incarci cu har, sa te spovedesti, impartasesti, maslu, rugaciune, psaltire, citit din biblie. Vezi viata Dreptului Iov. Dumnezeu sa te binecuvinteze si sa iti ajute! Doamne ajuta!

| Utilizatoare123 a răspuns:

Fă un sport. Nu gimnastică, ceva concret! Fotbal, handball, baschet etc. Citește despre beneficiile sportului. Unii își țin depresia în frâu pentru că merg la sală zilnic.

| Fantaspirit2k23 explică (pentru Utilizatoare123):

Wow! Mersi, cred că de aia sunt ok psihic

| teclado a răspuns:

Indragostestete fa dragoste iubeste implicate

| Drubble0111 a răspuns:

Cu cat cauti mai multa motivatie in afara, cu atat e mai dificil sa sustii acea stare, pentru ca nu secreta creierul tau substantele necesare. Gen: zahar, tigari, alcool, sex, pacanele, mancare gustoasa dar nesanatoasa - astea nu iti imbunatatesc starea, dar pentru un moment dau impresia ca satisfac o nevoie. Nu e indicat sa te supui la riscuri doar pentru ca iti trezesc un instinct de supravietuire. Daca vrei o imbunatatire, cred ca trebuie sa incepi la de ce cauti in afara ta ceva ce ar trebui sa vina din interior. Doar nu ti-e sete doar pentru ca ai vazut oameni care beau apa rece?
Pe de alta parte, daca simti ca e de la mancare, poti face niste analize - sa nu ai vreo intoleranta la gluten, fructoza etc. poate fi si de acolo un simptom mai accentuat care afecteaza starea emotionala, dar ma indoiesc ca e cauza principala.