Du-te la un medic gastroenterolog, fiindca poti fi infectat cu Helicobacter pylori. Acesta este un germen responsabil de gastrita si ulcer si considerat unul din pricipalii factori de risc pentru cancerul de stomac. Tratamentul consta in 2-3 antibiotice adminstrate in conformitate cu o schema stricta si poate fi recomandat doar de medic dupa investigatii de specialitate.
Suc de cartofi proaspat pregatit, o cescuta inainte de masa, actioneaza ca un pansament gastric, eu cu asa ceva nu am mai avut probleme.Sotul meu a avut aceleasi problema cu cinci ani in urma, el a folosit OMEZ (OMERAN, OMEPRAZOL), e acelasi medicament difera firma, dupa o luna nu a mai avut probleme.
Nu lua antiacizi cum ti-a recomandat SoftCristi pentru ca pe termen lung iti fac mai mult rau, chiar daca pe moment scapi de aciditate.
Daca tot a aparut iar discutia despre afectiuni gastrice, as dori sa citeasca si constantaproca: sucul de cartofi si cel de varza nu pot decat sa ajute la tratamentul cu medicamentele recomandate de medicul gastro. Omez=omeprazol produs in India si dupa administrarea lui pe perioada recomandata de medic, tot ce mananci(chiar si prajituri) are gust acru(medicii personali iti recomanda sa-l ocolesti) De la mama lui omeprazolol are denumirea comerciala LOSEC este f.scump, indicat ramane omeprazolul ramanesc sau cel produs in Franta. Ultimul medicament descoperit in ce priveste tratarea afectiunilor gastrice este NEXIUM. Dar toate aceste medicamente se iau numai la recomandarea medicului si daca aveti curiozitatea sa cititi si rabdarea sa intelegeti mecanismul de actionare al acestora(ca de altfel si al celorlalte medicamente) veti intelege si veti fi de acord ca trebuie recomandat de medicul specialist. Iar pentru anumite afectiuni cum ar fi ulcerul cu helicobacter pylori, tratamentul se face cu antibiotice dar insotite de unul dintre medicamentele gastro. Toate acestea se stabilesc de gastroenterolog si numai dupa efectuarea EDS(endoscopiedigestiva) sub anestezie(numai la Urgenta, de exemplu medicii de la sp.Coltea nici nu au auzit de EDS sub anestezie), analize sange, etc.Afectiunile gastrice sunt multe... mergeti la medic... urechea este buna pentru muzica, deci auz.
Mai scriu referitor la riscul la care te poti expune cu tratamentul "dupa ureche" luand omeprazol, omez, nexium... Aceste medicamente refac peretii stomacului si in cazul in care ai avea cancer, medicamentul reuseste sa-l acopere astfel nemaiputandu-se observa la EDS. Deci ascunde f.bine cancerul(pe intelesul nostru), si din cauza aceasta este bine sa facem un EDS inainte de a lua tratament, iar cantitatile si concentratia medicul o stabileste tot in functie de rezultatatul EDS. Eu v-am scris... si nu depinde decat de fiecare in parte...
alaqfqafafas întreabă: