Cum sa te feresti de cancer? Incearca sa eviti prajelile, alimentele cu E-uri nocive (ciudat, dar sunt si E-uri bune, precum pectina). Sa consumi multe verdeturi si fructe, sau sucul lor, proaspete si nepreparate, si sa nu fie OMG (modificate genetic). Sa iti iei portia de acizi grasi polinesaturati (omega fat 3 si altii), din avocado, nuci, seminte si peste oceanic, asta pe langa ca scade riscul unor tipuri de cancer scade si riscul de boli cardio-vasculare. Paine integrala si alte alimente (cum ar fi verdeturile) contin fibre vegetale care ajuta la eliminarea toxinelor din aparatul digestiv, scazand riscul de aparitie a multor boli, printre care si a cancerului de colon. Un proverb chinez spune ca 9 boli din 10 incep in colon.
Un alt lucru important este activitatea fizica zilnica, si o simpla plimbare ajuta la scaderea stresului si la eliminarea altor toxine, toxine formate in arderile intracelulare, care prin efectul lor oxidativ duc la imbatranirea celulelor si alte boli.
Apropo de lactate, dupa unele cercetari este bine - vezi de exemplu ca in Macedonia este cea mai longeviva populatie, si bucataria lor este bazata pe iaurturi, dupa altele cica laptele (mai ales ala dulce) poate sa ajute si el la instalarea sindromului colonului iritabil sau a cancerului de colon. Consuma lactate in prima parte a zilei, ca sa fi sigur ca tot ce rezulta din digestie este eliminat, sa nu stagneze in organism. Si consuma de preferinta iaurt si branza slaba. Grasimea din lapte este grasime saturata, nu foarte buna pentru inima si sistemul circulator.
Inca un lucru, pe cat posibil, sa consumi in fiecare dimineata un catel de usturoi, sau macar in a doua parte a zilei, nu inspre seara. Propietatile medicale ale usturoiului si cepei sunt prea multe ca sa le mai enumar.
Cel mai bine eu zic sa te feresti de bolile cu transmitere sexuala, de care poti muri sigur daca nu le descoperi la timp si nu le tratezi, iar aici ma refer la hiv/sida, sifilis, hepatita si lista poate continua.
Multa atentie iti doresc!