Tratandu-ti corect anemia. Tratamentul anemiei dureaza o perioada mai mare de timp si depinde de cauza anemiei. De aceea sunt necesare un consult medical si cateva analize de sange.
Alimentele indicate de cineva mai sus sunt bogate in fier si sunt benefice daca anemia ta e prin lipsa de fier. Dar poate ca anemia ta e de alta cauza: lipsa de vitamina B12 sau de acid folic, anemie hemolitica etc. Ar fi o greseala sa iei fier intr-o anemie hemolitica, de exemplu, pentru ca s-ar produce complicatii.
Daca se dovedeste ca anemia ta e prin lipsa de fier, e bine sa folosesti pentru a sara alimentele sare roz de Himalaya, contine fier intr-o forma naturala, usor absorbabila.
Cel mai bine ar fi sa mergi la un set de analize de sange si acolo poti vedea adevarata cauza a anemiei.
O alimentaţie sănătoasă ajută la vindecarea anemiei. Meniul trebuie să cuprindă: spanac, mazăre, broccoli, urzici, fasole verde, morcovi, vinete, lucernă, praz, pătrunjel, sfeclă roşie, fructe de pădure, migdale, caise, lactate, ficat de pasăre, de miel, peşte, ouă de prepeliţă.
Miscarea in aer liber este recomandata.
Si eu sunt anemica.
In fiecare zi iau un calciu Kal Mag, si beau un pahar de vin rosu.
Trebuie sa consumi multe fructe si legume, si sa bei ceaiuri.
Cati ani ai? Adica na refer la partea cu vinul. Eu am 12 ani si nu stiu cat de indicat este vinul la varsta mea. Fructe si legume mananc multe deoarece imi plac. Eu am devenit anemica pentru ca am tinut O cura de slabire (in acelasi timp eram si racita Asa ca nu aveam pofta de mancare)
Cel mai bine e sa mergi la medicul de familie, sa-ti faci niste analize ca sa vezi ce tip de anemie ai si ce ar trebui sa consumi.
Eu beam putin vin inainte de culcare, ca in timpul zilei sigur ameteam.
Stiu ca are mai multe beneficii si de aceea consum.
Poti sa o intrebi pe mama ta daca iti da voie, dar indicat ar fi ca intai sa fac analize.