Mergi la un ginecolog. Tratamente adjuvante cu plante care dezinfecteaza: Musetel, Cimbru de cultura si Cimbrisor, Isop, flori de Levantica si amestecuri de plante: 20 g flori de arnica (Flores Arnicae), 30 g frunze de roinita (Folium Melissae), 30 g cimbrisor (Herba Serpylli), 10 g muguri de plop (Gemmae Populi), 10 g rizom de cerentel (Rhizoma Gei): bai locale si comprese cu infuzie preparata din 2 linguri de plante la o cana de apa.
S-ar putea sa ai o infectie. Depinde ce culoare au secretiile. Daca e galbuie ai candida, trece daca folosesti Clotrimazol ATB.
Fa baie cu ceai de musetel, si nu te mai spala cu sapun, sau gel de dus, ca ataci flora vaginala. Si daca nu se rezolva, mergi la medicul de familie
In mod normal (daca te speli regulat), vaginul n-ar trebui sa miroase urat. Daca miroase, inseamna ca ai o infectie si e cazul sa mergi la medic.
Igiena eficienta este esenţială pentru eliminarea mirosului vaginal neplăcut, însă asta nu înseamnă că trebuie să faci duş din 5 în 5 minute. Utilizarea săpunurilor parfumate, a gelurilor de duş cu diferite arome sau a altor produse de curaţare intimă poate dăuna semnificativ florei bacteriene vaginale.
Specialiştii recomandă folosirea unor săpunuri cu PH neutru, hipoalergenice, sau doar…apa. De asemenea, ţine cont atunci când mergi la toaletă: curăţarea se face întotdeauna din faţă spre spate, pentru a evita introducerea bacteriilor din zona anală în vagin.
Când faci duş, usucă-te bine înainte de a te îmbrăca, pentru că materialele sintetice şi umezeala nu fac casă bună şi vor favoriza înmulţirea bacteriilor. Şi dacă te afli în "acea perioadă" delicată din lună, alege absorbantele din bumbac organic 100%, care lasă pielea să respire, evitându-le pe cele parfumate care pot irita.
Pentru a evita instalarea mirosului neplăcut al vaginului, trebuie să ştii că dieta joacă un rol extrem de important. Aşadar, consumă cât mai puţină carne, grăsimi, alimente procesate, ceapă, usturoi, alcool şi renunţă la fumat pentru că toate acestea pot schimba în sens negativ microflora vaginală.
Nu uita, ai grijă să te hidratezi corespunzător, deoarece apa ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism.
cateva remedii:Oțetul; Bicarbonatul de sodiu; Iaurtul; Usturoiul; Sucul de citrice
sper cate-am ajutat, fundita?
User252426 întreabă: