| medina_2869 a întrebat:

Cum procedez daca vreau sa ma duc sa-mi fac analize sa vad daca am virusul AH1N1?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Daca ai simptomele gripei porcine, te duci la spitalul de contagioase si vei fi consultat. Daca medicul considera ca esti suspect, ti se vor face analizele GRATUIT.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru a evita supraagomeratiile dar mai ales pentru a nu cheltui bani in plus, ministerul sanatattii a propus ca doar persoanele ce prezinta risc sporit de imbolnavire sa isi faca teste in spital pentru a depista virusul. Testele constau in recoltarea de probe biologice la nivel nazal, faringian. Ele sunt costisitoare, fiecare analiza de acest fel insemnand cam 120-140 Ron.
deci, daca nu ai hipertensiune arteriala, boli cronice-diabet zaharat, ciroza, boli pulmonare, sau obezitate poti cere un consult clinic chiar si la doctor de fam.Nu e musai sa ajungi la spitalul de boli infectioase sa iti faci analizele acestea, mai ales ca acolo te poti intalni si cu alte boli infectioase!
Dar daca ai deja una dintre bolile pe care ti le-am scris mai sus, atunci ai gradul de risc destul de mare si e bine sa iti iei masuri suplimentare.
Sanatate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exista un test in farmacii.Se cumpara, il faci, dar e preferabil in prezenta unui medic, pentru o interpretare un pic mai obiectiva.

Întrebări similare