Remedii contra alergiilor
Apelati la calmante din plante
In toate formele de alergie trebuie avut in vedere ca afectiunea poate fi agravata de sistemul nervos, caz in care este foarte indicat sa se recurga la tratamente cu ajutorul plantelor medicinale.
Este vorba despre cateva plante cunoscute, care se gasesc la orice magazin de profil: ciubotica-cucului, levantica, paducel, roinita, sunatoare, talpa-gastei. Din aceste plante se fac ceaiuri si se pot consuma 2-3 cani pe zi. Pe fiecare pachet exista instructiuni de preparare.
Cel mai bine este insa sa se faca o tinctura cu 50 g de planta maruntita, pusa in 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se tine timp de 15 zile, agitand des, apoi se strecoara si se pune la rece. Se vor lua cate 10 picaturi (o lingurita) de 2-3 ori pe zi sau in functie de cat de nervosi sunteti in momentul respectiv. Se ia in dilutie cu 100 ml apa, inaintea meselor, cu 15-20 de minute. In rastimpul acesta, substanta activa patrunde in organism datorita alcoolului, care este un bun vehicul si o transporta direct in sange. Tincturile se iau pe perioade scurte, de 7-10 zile, sau mai lungi, dar este bine sa se faca o pauza. Nu este indicat sa se permanentizeze aceste tratamente.
Sirop antialergic
Se pun la fiert, intr-un litru de apa, 10 nuci sparte si foile de la 5 cepe rosii (de marime potrivita). Se lasa pe foc mic, pana cand lichidul scade la jumatate. Se va lasa acoperit pana se raceste complet, eventual - chiar pana a doua zi. Se strecoara, se toarna totul intr-o sticla de 1 litru si se completeaza cu miere poliflora. Se tine la rece, in sticla bine inchisa. Se va lua dupa fiecare masa cate o lingura de sirop, dupa ce a fost foarte bine agitat. Se interzice celor care din anumite motive nu pot consuma miere (daca au de exemplu diabet).
Ceai complex antialergic
* 50 g trei-frati-patati (un pachet),
* 2 linguri de flori de coada-soricelului,
* 1 lingura flori de levantica,
* 4 linguri de talpa-gastei,
* 4 linguri de frunze de urzica,
* 3 linguri de radacina de brusture.
Se amesteca toate plantele. Se ia din acest amestec o lingura si se opareste cu 300 ml apa clocotita. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoara. Se vor consuma 2-3 cani de ceai, timp de 30 de zile, cu efecte deosebit de bune pentru organism. In cazul cand alergia e insotita de urticarie se mai pot adauga si 4 linguri de iarba-mare.
Alte recomandari
Complexul vitaminic B este un tonic al organismului si echilibreaza sistemul endocrin si nervos. Luati pentru aceasta drojdie de bere uscata. Se pune intr-un pahar de apa sa se dizolve si se bea. Se ia de doua ori pe zi, cate o lingurita.
Quercina poate mentine sub control eliberarea de histamine si alte substante care declanseaza reactia alergica. Se gasesc in vinul rosu. Deci, beti un pahar de vin rosu, de 50 ml, la masa.
Ardeiul iute, hreanul, ceapa, usturoiul sunt utile pentru ca subtiaza secretiile si ajuta la curatirea cailor respiratorii.
Orice tratament este recomandat sa fie inceput mai intai cu o cura de dezintoxicare, care va tine minimum 7 zile, timp in care se vor consuma ceaiuri depurative si laxative si se va prefera numai hrana vegetala. Se consuma pana la 3 litri de lichid pe zi, in majoritate sub forma de ceai.
Mergi cu el la un medic alergolog. Va fi testat, va primi tratament si ti se vor da niste reguli de alimentatie si viata care sa-l fereasca de alergii: perne si pilote de material sintetic, fara naftalina in casa, mentinerea unei curatenii cat mai stricte, gatit fara chimicale de tip Delikat, etc.
Asteapta-te ca va face alergii noi alimentare si medicamentoase, fiindca asa se manifesta suferintele alergice. Daca nu-l tratezi, exista riscul sa faca o urticarie cronica rebela la tratament. Am vazut oameni care au avut eruptii urticariene cu durata de luni de zile neameliorate de nici un tratament fiindca parintii nu-si dusesera copiii la medic cand se putea face ceva.
Am auzit ca cativa ani consecutiv la mare scapa multa lume de alergii. Oricum asta te va sfatui si un medic alergolog daca va fi convins ca ii va face bine. Sanatate