| Mario1994 a întrebat:

Cum rezolvi imbatranire prematura la varsta de 20-25 ani? Ce metode sunt?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
17 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Asa este, nu conteaza ca esti baiat.
Te hidratezi, ai grija de pielea ta., dai cu crema, caci sunt si creme de baieti si te vei simti mai bine in pielea ta.
Poti sa faci si masca cu argila, cu ou, de de nu.
De asemenea apa cu lamaie are rostul ei
Toate cele bune,
Spor la ingrijit, este o rutina pe viata.

| TimberWolf a răspuns:

In ce sens? Chelesti? Eu am inceput sa chelesc de la 17 ani.

| Mario1994 explică (pentru TimberWolf):

Cu tenul am probleme.

| TimberWolf a răspuns (pentru Mario1994):

Pai in ce fel, bube, riduri? probabil ai o deficienta de nutrienti sau o problema hormonala, cati ani ai?

Nu știu, nu imi dau seama de ce am riduri in jurul ochilor
25 de ani am

| TimberWolf a răspuns (pentru Mario1994):

Probabil e genetic, nu te da cu prostii.

Nu m-am dat cu nimic dar tot nu îmi place cum arat

| Mindfulness a răspuns:

Sportul și alimentația sănătoasă,fără fumat, narcotice, fără stres, griji excesive, fara probleme psihice. Depinde de noroc și de genetica.Somnul e foarte relevant și esențial.

| SkandallKamataru a răspuns:

In principiu sport si alimentatie cum a spus si "colegu" laughing
Sa stii ca atunci cand pierzi greutate si esti mai slim, fara burta si sunci, si intineresti, grasimea te imbatraneste.
Eu daca pun 5kg pe mine arat cu 5 ani mai batran, mai pun inca 5kg, arat cu 15 de ani mai batran.

Al doilea este un skincare routine, rutina de ingrijire pentru fata, adica spalat pe fata de 2-3 ori pe zi cu un cleanser, poti folosi si sampon head&shoulders, aplicare de crema hidratanta pentru ten dupa fiecare spalare ca sa nu iti raman tenul uscat, cand ai tenul uscat faci riduri de 100 de ori mai usor, si cand iesi afara folosesti crema de protectie cu spf50, aplici pe fata pentru ca soarele te imbatraneste grav.
Poti sa cauti pe net efectele solare asupra tenului, sa vezi poze.
Apoi seara inainte de culcare, aplici un ser pe fata fie cu acid salicilic, fie cu retinoid.

Asta este tot.
Unchiul meu la 64 de ani arata zici ca are 35, are un ten si un fizic mai bun decat 99% din populatie laughing
Degeaba se kk astia pe ei ca barbati, masculi adevarati, cand ajung la 60 de ani abia se chinuie sa mai mearga, pe la vreo 70 deja se pregatesc de inmormantare, ca au in spate 15 mii de boli si afectiuni.
Fii baiat destept si fa ce ti-am spus, fii cea mai buna versiune a ta, nu te lua dupa mancatorii astia de kk care spun ca daca te ingrijesti nu esti barbat, ca si asa la ei se uita sotiile cu scarba si stau cu ei de nevoie laughing

| Mario1994 explică (pentru SkandallKamataru):

Te salut?
Ai dreptate.
Dar sa nu razi de minelaughing) crede-ma ca nu ma pricep cu skincare, nu știu ce fel de produse sa folosesc pentru ten
Ma voi apuca de sport
laughing) Te felicit pentru ca te îngrijești și practici sport.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru Mario1994):

Multumesc mult, n-am de ce sa rad de tine chiar daca nu te pricepi pentru ca apreciezi sfatul pe care ti l-am dat si esti dispus sa te imbunatatesti fata de altii.
Recomand crema hidratanta de la CeraVe, Cleanser tot de la ei, crema cu spf50 tot de la ei, iar pentru seara de la The Ordinary ser retinoid 5% squalane.

O sa vezi rezultate aproape instant, in cateva saptamani o sa vezi deja cum iti straluceste pielea, nu o sa te mai recunosti in oglinda, dar tine minte ca si dieta joaca un rol important in asta.

Am auzit multe lucruri bune despre Cerave. Dar le folosești recomandate de dermatologul? Eu am pus întrebarea din cauza ridurilor din jurul ochilor mei, ce le am. Nu le suport. Mai ales la 25 ani.

Ce ti-am spus eu acolo o sa-ti spuna si dermatologul.
Ce am scris acolo se aplica la toata lumea, si anume sa ai un ten curat prin spalare, hidratat, si protejat de soare cand iesi afara (chiar si daca e innorat)
Iar ca adaos impotriva imbatranirii, poti folosii serul acela cu retinoid sau acid salicilic seara.
Cea mai simpla si utila rutina asta este.

Iar pentru tine in mod special daca zici ca ai riduri la ochi, poti folosi si o crema pentru ochi, tot de la CeraVe, are si acid hyaluronic in ea, asta iti umple ridurile.
Ridurile dispar sau se umple in mare parte cand ai pielea hidratata.

Rutina asta dureaza o mica perioada, dar peste 1-2 luni pielea ta se imbunatateste considerabil, o sa ai un ten mai ferm, mai tanar, mai putine riduri.

Nu mai știu ce să fac.
De 4 ani tot am acelea riduri
Mulți zic sa nu folosesc nimic, alții zic sa folosesc nu știu ce.
Sunt cam confuz

Atunci nu folosi ca trec ele ca prin magie

Scuza-ma si tu sa nu ma intelegi gresit big grin

| Pocait01 a răspuns:

Somn, alimentație sănătoasă și sport! Știu că sună clișeic dar chiar așa este.
Îl loc să spun motivele, poți vedea direct rezultatele pe net pentru că sunt mulți sportivi de 30 de ani care arată a 20-25, sau de 70 de ani care arată de 50 sau chiar 40.