Noi nu trebuie sa privim nici la noi insine, si nici la altii, la etichetarile lor. Toti oamenii sunt egali -absolut toti, indiferent de starea materiala.
Avem un Singur Tata si in El trebuie sa ne incredem cand El spune: "Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea iti pastrez bunatatea Mea!" (Ieremia.31:3), atunci asa este.
Si tot El spune ca ii va pedepsi pe cei mandri si pe cei trufasi. "Ce seamana omul, aceea va si secera." (Galateni.6:7)
"Cine seamana nelegiuire, nelegiuire va secera, si nuiaua nelegiuirii lui este gata." - (Proverbe.22:8)
"Vai de cel rau! Lui ii va merge rau, caci va culege rodul faptelor lui." (Isaia.3:11)
Cei rai singuri isi construiesc caractere rele. Tu sa nu le raspunzi cu aceeasi moneda niciodata, pentru ca sa nu semeni si tu cu ei dupa aceea. Nu trebuie sa te faci dura asa cum poate vei fi indemnata; ci trebuie sa privesti la Dumnezeu, sa te increzi in ocrotirea Lui, si sa nu uti ca si Domnul Hristos a primit vorbe dure, urate; a fost si batjocorit, scuipat si apoi omorat. Sa nu ne miram ca oamenii rai, stapaniti de spiritele rele, se vor purta urat cu cei buni.
Totusi sa nu-i urasti; ci mai degraba sa-i plangi de mila deoarece partea lor nu va fi cu cei mantuiti, ci partea lor va fi plansul si scrasnirea dintilor atunci cand vor vedea ca si ei au avut posibilitatea sa fie mantuiti, dar caracterul lor defectuos i-a alungat din cerul pe care Dumnezeu l-a pregatit pentru oricine doreste.
Fie ca tu insuti, viata ta sa apartina pe deplin lui Dumnezeu, iar El te va octoti si iti va da putere sa faci fata oricarui rau. El te poate ridica mai presus de ceilalti. Si cand vor vedea taria ta de caracter, te vor respecta; si cine se va mai ridica sa te intristeze, nu va mai avea putere sa o faca.
Iti recomand o carte: "Creierul si inteligenta emotionala" de Richard J. Davidson. Explica foarte bine cum e cu stilul de rezilenta, adica cat de usor treci peste evenimentele negative.
Nu cred că vei găsi un răspuns prea bun aici. Știu că toată lumea spune asta dar chiar e bine să vorbești cu un psiholog din când în când. Dacă nu vrei sa mergi la psiholog atunci caută o persoană dispusă să te asculte .
Baftă!
Nu cred că e necesară vizitarea unui psiholog doar pentru că ești putin neincrezător in tine, e doar o etapă
Sunt de acord cu tine