Află ce te face nervos. După, caută niște activități care să te facă să uiți de rosul unghiilor și să îți țină nervii la distanță.
Si eu imi rodeam unghiile, da' de cand mi-am pus aparat dentar nu mai pot. Nu are legatura... Daca esti nervos incearca sa te gandesti ca timpul o sa treaca si ca ce s-a intamplat o sa se piarda prin amintiri
Cel mai greu e la inceput, daca rezisti prima zi sa nu trimiti mesaje, sa nu o suni, sa nu ii dai niciun fel de importanta cu siguranta vei reusi sa fii indiferent. Iar pe foarte multe fete chiar asta le atrage, indiferenta. Eu din fericire pot cu usurinta sa fiu asa.
Multa bafta, sper sa-ti iasa!
Incearca sa devii si tu indiferent lasa totul sa decurga de la sine fara sa-i mai dai importanta
Fiecare om cu temperamentul, cu trairile, cu gandurile lui. Incearca sa nu mai faci activitatile care te fac sa devii nervos. Spre exemplu, mie mi se "activeaza" cateva ticuri nervoase cand, dupa ce am pus un bilet la pariuri, urmaresc meciurile. La fel mi se intampla cand joaca vreun favorit de-al meu.
1. Citeste carti despre stres
2. Grijile nu-ti rezolva problemele
3. Indiferenta este cel mai bun remediu
In viata apar multiple probleme. Atunci cand nu ai idee cum sa le rezolvi, incearca sa faci o selectie. Depinde rezolvarea unei probleme de tine? Daca nu, lasa indiferenta sa isi faca loc. Te va proteja de griji, pentru ca nu te vei mai gandi la problema respective. Indiferenta nu este apanajul oamenilor iresponsabili, ci a oamenilor intelepti. Nu mai pierzi timp pretios gandindu-te la rezolvarea unei probleme care nu depinde de tine.
4. Nu intra in conflicte cu persoane toxice
Nu trebuie sa dovedesti nimic, cu atat mai mult unor persoane toxice. Vei consuma inutil energie si nervi cu oameni pe care, oricum, nu ii placi. Daca trebuie sa lucrezi cu astfel de oameni, incearca sa-ti indeplinesti sarcinile si sa iti pastrezi indiferenta fata de aceste persoane. Daca la inceput iti va fi mai greu, cu timpul te vei obisnui.
5. Gandeste optimist
Sa fii prudenta, deoarece reactiile rapide, instantanee, nu sunt profitabile si, de aceea, e bine sa fie tinute sub control. Pentru ele exista o alternativa, o "frana" - prudenta - care in ultima instanta ingaduie interventia unor hotarari fructuoase. Ea nu exclude curajul; dimpotriva, il valorifica, asigurandu-i insa acestuia un temeinic substrat decizional.
Sa-ti "disciplinezi" automatismele. "Eul" intern este uneori o "fortareata" atat de slab aparata, incat oricine ar putea patrunde in adancimile sale ascunse. De aceea sunt necesare o stapanire si o disciplinare atenta a gesturilor, miscarilor, cuvintelor de multe ori scapate de sub control, prin supunerea acestora instantelor gandirii. Este vorba, mai precis, de supravegherea expresiilor emotionale, controlul comunicarii verbale si stapanirea de sine.
Spre exemplu, odihna, reglarea duratei somnului sunt necesare deoarece, daca esti deprimata, daca petreci nopti intregi in asteptarea nelinistita a unei solutii si te afli intr-un stadiu avansat de hipotonie sau, dimpotriva, de iritabilitate, nu poti face fata in mod optim situatiei.
Sa ai vointa sa te autoreglezi la momentul oportun, deoarece nu servesc la nimic zbuciumul zadarnic si pierderea in comentarii inutile. Daca esti amenintata de o stare tensionata, de orice natura ar fi ea, trebuie sa incerci sa ramai impasibila, concentrandu-ti energiile asupra celui mai sigur mijloc de a te sustrage consecintelor negative, deoarece, atunci cand toate punctele negative sunt cunoscute, cand toate rezistentele situatiei sunt previzibile si toate dificultatile presimtite, nimic iremediabil nu se poate produce.
http://www.descopera.ro/......e-unghiile