Esti deja la varsta cand iti poti impune sa nu iti mai rozi unghiile si fara sa-ti spuna altii. Poti incerca, daca altceva nu merge, sa rozi in loc de unghii un capat de creion, desi nici asta n-ar fi bine pentru dintii tai. Sau poti sa te joci cu un pix (inchizandu-l, deschizand-ul) - desi si asta poate fi enervant pentru profesoara ta de romana.
Poate ca altii au alte sfaturi mai bune sa-ti dea.
Http://www.tpu.ro/......esata-sau/
aici vei gasi si raspunsul la intrebarea ta, sper sa te ajute intr-un fel.Bafta!
Este oja de unghii cu gust oribil. Cred ca e special facuta pentru persoanele cu problema ta. Cat despre profesoara de romana, stai linistita. Nu are cum sa-ti dea nota 3 daca iti rozi unghiile. Treaba ei se refera strict la predarea materiei. Eventual daca te asculta si nu stii nimic, poate sa-ti dea nota 3. Altfel nu.
Stai linistita ca am avut aceasta problema o perioada scurta de timp( 32 de ani) si cei din jurul meu au incercat tot ce era posibil si nu au reusit si de un an ma duc la doua saptamani la manichiura sa imi tai unghiile
Si eu am avut "ticul" asta dar cu timpul a disparut.
ps : daca iti rozi un unghiile in ora si iei 3 pentru asta probabil ajungi la stiri
Si eu aveam acest tic. Pana mi-a zis o profesoara ca are o parere foarte proasta despre persoanele care-si rod unghiile. Am vorbit cu mama, mi le-a taiat ea frumos *aratau oribil inainte, erau moi si niciodata nu aveau toate aceeasi forma* si mi-a spus sa le las sa creasca. Dar tot mai aveam mania sa le rod, mai ales la scoala, asa ca am inceput sa tin mainile sub mine sa nu ma mai tenteze.
Acum nu mi le mai rod, mai ales ca sunt foarte zvapaiata si mi se rup imediat, imi pare rau ca nu le pot avea si eu mari pe toate.
Repet, incearca sa le lasi sa creasca, iti va aprea rau sa le rozi cand le vei vedea marisoare si sa tii mainile sub tine, la mine chiar a functionat.
In primul rand ce fac mama si profesoara ta nu te ajuta de loc. E un tic nervos, care se accentueaza involuntar cant ti se interzice.
Incearca sa gasesti ceva de facut tot timpul cu mainile (joaca-te cu o bucatica de plastilina, etc) Dupa ce vor creste un pic, nu va mai fi interesant sa le rozi (la mine a mers, si chiar si acum, daca ma apuc de ros, nu ma las pana nu le dau gata, dar daca imi cresc, ma enerveaza sa le rod, nu mai am nici o placere)
Pai trebuie sa constientizezi ca e un tic destul de nasol
cand iti vine te opresti si te controlezi ( cu cat reusesti sa te controlezi pe tine in viata vei invata sa controlezi si lucrurile exterioare )
Intreava la farmacii, este un lac de unghii, odata ce te-ai dat si iti pui gura pe unghie are un gust super naspa.
O metoda destul de buna, care cu putina ambitie te va ajuta:
-incearca sa nu iti rozi o unghie, de exemplu unghia mica de la mana dreapta... dupa ce unghia cea mica iti creste un pic, nu ti'o mai roade nici pe cea a inelarului...si tot asa.Si cand vei vedea ce unghii frumoase mari ai, vei renunta de tot la rosul unghilor. BAFTA!
Vlalslsl întreabă: