| Mihai473736 a întrebat:

Cum să fac să scap de gândurile obsesive de sinucidere? Imediat ce mă trezesc am aceste gânduri.Mentionez că am fost diagnosticat și cu tulburare obsesiv compulsiva. Exact acum o lună mi-au apărut aceste gânduri pur și simplu din senin.Treptat,au devenit din ce în ce mai dese practic aproape toată ziua îmi apar aceste gânduri.Sunt și internat în spital, am fost internat 12 zile, imediat ce am ieșit m-au luat din nou gândurile și am venit înapoi în nici măcar o zi.Aceste gânduri sunt însoțite și de o stare profunda de tristețe, nu mai am chef de nimic.In spital, acum iau olanzapina și serlift.Ma voi mai vindeca vreodată? Vor disparea aceste gânduri și voi putea fi și eu un om normal? Daca da, când? Pe 18 se împlinește deja o lună de când mi-a venit prima data acest gând, simt că nu o sa mai scap niciodată

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
21 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

Mergi la munca ia bani mergi cu ei la femei
Iti faci o iubita
Gata nu mai vrei sa te sinucizi ca ai o ucraienianca frumoasă care iti face toate poftele si esti fericit
Asa ca iti iei 2 joburi
Sa ai i viață frumoasă
Si se rezolvă

| Lioana a răspuns:

Citește niste carti de dezvoltare personala. Exista pe mai multe teme. Alege-o pe cea care ti se potriveste tie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa ai incredere si speranta ca va fi mai bine. Dupa 6 saptamani isi vor face efectul medicamentele

| Mihai473736 explică (pentru anonim_4396):

Am inceput sa iau olanzapina abia de vineri.Sunt curios daca in perioada asta este mai bine să stau în spital sau acasă. Sincer, îmi e frica sa merg acasă, acolo nu știu cât de bine mă pot controla

Ce înseamnă că își vor face efectul medicamentele? Înseamnă că pur și simplu mi se vor șterge din memorie acele gânduri sau vor mai apărea dar voi avea mintea destul de limpede ca să îmi dau seama că sunt toxice?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mihai473736):

Nu, asa sunt medicamentele psihoactive. Dupa 6 saptamani o sa vezi efectele pentru antidepresive si olanzapina

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt cauzate de tulburare depresivă majoră,este un simptom al acestei forme de depresie. Gândurile obsesive pot fi in cadrul depresiei, anxietății sau a unui episod psihotic. Cauza principală este depresia, ai o depresie foarte serioasa, nu știu serlift daca e așa de eficient la tipul ăsta de depresie, mai degrabă Venlafaxina 150 mg, olanzapina se da pentru tulburare bipolara, psihoza, schizofrenie și la rezistenta in anxietate.
Nu cred că e diagnosticul tau complet, treci cred că printr-o psihoza serioasa, olanzapina îți va face bine și e foarte bun și pentru insomnie, imediat adormi.

Ma mai pot vindeca de așa ceva? Daca da, in cat timp?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mihai473736):

Spune-mi diagnosticul complet te rog, am impresia că nu ai fost TOC

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Că nu ai doar TOC*

| IRINACRETU a răspuns:

Bună ziua, vă cer permisiunea de a fi contactat de reprezentantul companiei producătoare a medicamentelor Olanzapina si Serlift, Terapia. Compania are obligația de a colecta date legate de siguranța tuturor produselor comercializate, în interesul pacienților care le utilizează. În cazul în care sunteți de acord, vă rugăm să transmiteți aici sau pe adresa office@sigurantapacientului.ro datele dumneavoastră de contact (adresa de email). Acestea vor rămâne confidențiale și nu vor fi folosite decât în scopul declarat mai sus.

| Moggy a răspuns:

Ma tem ca de gandurile alea nu poti sa scapi asa pur si simplu.
Asteapta sa iti termimi tratamentul la spital, apoi prin indrumarea unui psiholog incepe sa iti desfasori viata cu activitatile care iti plac tie cel mai mult si care iti tin mintea ocupata si poate treptat nu o sa mai dai atat de multa importanta gandurilor sinucigase.

| Moggy a răspuns:

Daca simti nevoia sa vorbesti cu cineva poti sa imi trimiti mesaj.

| Paulaiulia345ciubotaru a răspuns:

Buna, am mai scris doua mesaje care nu stiu de ce dar nu s-au publicat.

Poate au fost prea lungi mesajele. Deci vreau sa iti zic ca ma regasesc in ce zici tu si as vrea sa discutam in privat daca se poate. Sufar de asta de noua luni, eu nu pot trata fiind insarcinata. Iti trebuie un tratament dat de un doctor bun pentru asta, urmat cu sfintenie si neaparat psihoterapie oricat de costisitor ar fi. Eu abia astept sa iau tratament, deocamdata mi-am luat doar masuri de precautie.

Prima oara am fost diagnosticata cu depresie severa ceea ce nu e deodata ce am pofta de mancare, de viata..etc. poate doar moderata e. A doua oara am fost la alt psihiatru care si-a dat seama ca e Toc. Daca ar fi doar gandul ar fi ok cat de cat dar la mine e si impulsul puternic de a face ce gandesc, e oribil. Nu degeaba se zice ca e boala indoielii.

De dimineata cand ma trezesc pana noaptea, ba sa bag ceva in priza, ba sa ma arunc in fantana sau de la etaj.

| Idkabrua a răspuns:

Hei mai ești pe aici? ...eu am harm ocd

| Paula67 a răspuns (pentru Idkabrua):

Buna,tu mai ești pe aici?

| Paula67 a răspuns (pentru Paula67):

Cred că trebuie să îți fie tare greu, stiu ce înseamnă. Eu inca le mai am si sunt aproape patru ani de când au început. Dar nimeni nu mă bagă în seamă, nici părinții mei, nici doctorii. Se pune tare greu diagnosticul de toc. A fost o singura doctorita care mi-a spus că sufăr de asta dar mama mea nu vrea sa ma mai merg la ea

| Paula67 a răspuns (pentru Paula67):

Dar un anumit doctor s-a indurat de mine și mi-a dat tritico de 150 mg și de atunci s au mai rărit, iau și antipsihotic injectabil de 400 abilify și gabaran vreo patru asta pentru tulburarea bipolara pe care sunt sigura ca nu o am. Am doar borderli e, dar doctorita la care am mers zice că mă prefac în legătură cu gândurile de sinucidere ceea ce nu e adevărat, numai eu știu cât m-am luptat cu ele