| Ioanapufulets a întrebat:

Cum sa imi fac prietenul care fumeaza de la 6 ani si acum are 13 aproape 14, sa nu mai fumeze?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| LineGuide a răspuns:

Are 13-14 ani si fumeaza de 6?

| Vix999 a răspuns:

Nu ai ce sa-i faci. Este o alegere personala. Fiecare face ce vrea cu corpul lui iar daca parintii lui nu au fost suficient de interesati de el...da-i pace.

Răspuns utilizator avertizat
| MetalheadSatan666 a răspuns:

Pai tu nu il poti ajuta decat spunandu-i ca el va avea de suferit... poti sa ii iei tigarile sau altele dar daca se lasa sau nu este decizia lui.Am o multime de prieteni care fumeaza de la varste destul de fragede dar nu pot sa ii coordonez sa faca ce spun eu.Cum ziceam de el depinde.Tu ii poti spune consecintele ce poate patii, ca moare mai repede si banii care ii da pe tigari poate face altceva cu ei.In plus depinde si de anturaj.Altii il pot antrena sa faca asta in timp ce tu vreai sa il opresti. Sper ca te-am ajutat.Succes! Sper sa reusesti!

| Kapetanosable a răspuns:

Pai.teoretic nu prea ai cum, pentru ca este o dependenta formata din copilaria cea mai precoce, si cu fumatorii este extrem de greu.Totusi, ar fi o solutie.Ii poti arata ca esti mai importanta decat acele tigari si ii poti spune ca nu vei mai fi prieten cu el.Nu garantez, dar este o solutie buna.

| SmokeyEye a răspuns:

Daca prietenul meu fumeaza si il simt, nu il mai sarut. In acest fel se abtine, mai mereu. Daca ii cer o tigara, in gluma, nu imi da. De banii de un pachet de tigari imi cumpar 3 ciocolati si lui nu ii dau( ii zic ca si-ar fi putut cumpara si el din banii de tigari), si de ciuda nu isi mai ia tigari, isi ia si el ciocolatahappy. Asta functioneaza daca ai un buget limitat. Daca de la 6 ani isi permitea sa dea atatia bani pe vicii, inseamna ca parintii lui au prea multi bani si nu au grija de el.

| Quinn a răspuns:

Trebuie să aibă o voinţă de fier.