anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa imi scot dintele fara sa ma doara? Am un dinte care trebuie sa mi-l scot si mi-e cam fricabig grin.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
28 răspunsuri:
| Artemisia a răspuns:

Scoate-l afara, ce mai stai?
Te va durea doar o fractiune de secunda, dar daca nu il vei scoate dintii vor creste stramn si gura ta va arata ca gura unui rechin cu mai multe straturi de dinti...asta it i doresti?
Poti sa il legi cu o ata.Eu asa scoteam dintii.
Dar eu zic sa mergi la dentist, ca acasa tu nu o sa-l scoti si o sa iti creasca celalat.
Mergi mai bine la dentist te da cu spray, te amorteste si iti scoate cu clestele, nici macar nu simti.
Apoi daca e dinte de lapte e si mai simplu.
Bafta!

| MoonLight a răspuns:

Musca dintr-un mar

| milckey16 a răspuns:

Cu anestezie la dentist. Iti da mai intai cu spray, ca sa nu doara intepatura, apoi inteapa ca sa nu te doara cad ti-l scoate.Sau daca se misca bine ti-l poti scoate cu mana ta si nu simti nimic.

| FunnyLoOVe a răspuns:

Buna! Nu trebuie sa iti fie frica...incerca singur/a sa il misti usor in fata/spate stanga/dreapta pana iese dintele, te poti uita in oglinda si sa iti misti usor dintele pana cade...sau du-te la dentist pentru ca nici acolo nu o sa te doara pentru ca iti face anestezie, iti da cu un spray si nu mai simti nimic.

Succes! Funda?

| Jacquelinor a răspuns:

Nu-l scoate acum, lasa-l mai mult. Cu cat il vei lasa mai mult cu atat te va durea mai putin big grin asa am facut si eu si a cazut fara sa imi dau seama sau sa simt

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
| NoemiVivien a răspuns:

Scumpa mea, il misti usor foarte usor in stanga, in dreapta is sus si in jos. Apropo, ca sa nu te doara mai bine te uiti la un film ca sa fii atenta la film, nu la dinte, si cand se scoate singur cate putin atunci iei putin curaj si tragi. Eu asa am facut si crede-ma ca nu e greu si nici nu te doaretongue

| xAndraax a răspuns:

Pai depinde, daca se tine intr-o radacina atunci cel mai repede si fara sa simti e sa il legi cu o ata, apoi ata de clanta si o pui pe mama sau pe cineva apropiat sa traga de clanta. Chiar daca o sa iti fie frica sa stii ca nu doare. De fapt, e asa de repede ca nu o simti nimic. Sau trage de el pur si simplu. >big grin

| deliamy a răspuns:

Pai...ai putea lega o ata dentara si in timp ce te uiti la un film cu cineva...sa il rogi cand nu te astepti sa-ti traga cu atentie de ata si sa-ti scoata dintele happy

| LIvIU_4099 a răspuns:

Legi dintele cu o ata si celalt capat il agati de clanta usii si trantesti usa.

| Madelina a răspuns:

Leaga un fir de ata de el si trage ar trebui sa iasa daca ai dinti de lapte, daca nu, trebuie sa te duci la dentist.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mergi la dentist, el te va ajuta! Succes.

| ?l?xTzure a răspuns:

Nu ti-l lasa sa stea, pentru ca eu l-am lasat o data asa si cand am mancat si am muscat din pulpa l-am inghitit. laughing

| Beastboy a răspuns:

Uyyy, ce dragut, dar cati anisori ai? Nu trebuie sa il fortezi. Incearca sa il misti zilnic cu limba si cand se misca tare trage tu de el. Eu asa i-am scoshappy

| UnSimpluGand a răspuns:

Dai cu putina apa inainte si sa ai langa tine niste vata...si tragi oleaca de el[sper ca se misca macar oleaca] si tragi dar nu o gramada, sa simti ca s-a mai desfacut oleaca... dupa, il stergi de sange si il lasi asa cam 20 min. Te duci iar si mai tragi de el si a 4 oara o sa cada si asa nici nu te doare, nici nimic, eu una asa am facut. happy

App... daca nu se misca mai bine te duci la dentist si acolo lasa frica deoparte dovedeste-ti tie ca poti.

Funda?

| Fiuryan a răspuns:

Daca e de lapte, scoate-l linstit ca nici nu vei simti.

| debby2000 a răspuns:

Leaga de dinte o ata si leag-o de clanta unei usi. Pune pe cineva sa se prefaca ca-ti da o palma si atunci cand te vei feri dintele va sari. Funda?

| dudulica34 a răspuns:

In caz ca i se mai intampla cuiva asta daca il lasi mai mult, celalalt iti va creste in gingie si va trebui sa porti aparat dentar.

| Mada_5043 a răspuns:

Cel mai bine e sa te duci la un dentist...nu o sa simti nimicwinking

Alte răspunsuri
| cotelin a răspuns:

Poti sa folosesti urmatoarele variante:
1.du-te la dentist
2.asteapta pana cade
3.cea mai eficienta abordare este urmatoarea:am incercat-o si eu si merge.
ai nevoie de:
-ata dentara
-adult
-perne
-pat
-patura
cum se procedeaza:
1.pe pat, asezam pernele si patura si te pui in ele pentru a te relaxa.
2.rogi un adult sa-ti lege un fir de ata dentara pe dintele respectiv.
3.numara pana la trei, dar inainte spune-i adultului sa traga de sfoara cand ajungi la 3.
ini urez succec! pa!

| pyu a răspuns:

Sincer, eu iti zic ca sigur implica usa... dar daca nu ai incredere in altul iti pui un scaun in fata usii si daca dintele se tine bine, cauti o ata mai groasa eventual de canepa si o legi bine de dinte.
Intai testezi daca se tine, apoi legi de clanta si ii razi un picior cat poti tu de tare si de repede, ti-l scoate pe loc. Vezi sa ai ceva langa tine sa scuipi sangele si niste vata cu spirt sa pui acolo... apropo incalta-te cand lovesti usa cu ceva papuc cu talpa moale ca altfel te va durea piciorul, nu dintele.

| Srh_Marius_1997 a răspuns:

Si mie mi-e frica dar ma chinui sa mi-l scot

| gipi204 a răspuns:

Si eu am aceasi problema

Alte răspunsuri
| Emilia_Lavinia_1992 a răspuns:

Pur si simplu ii spui unui adult sa iti prinda de dinte si sa te gandesti la ceva frumos si gata ti-ai scos dintele.

| Alipisi12 a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat.Am mers la dentisti si nu m-a durut deloc...Sau daca ti-e frica de dentisti da cu un mar sau ceva mai tare in dinte! Funda?happy