Ceaiuri relativ fierbinți cu putina lămâie, ciorbe fierbinți și usturoi, ardei iuți, pe lângă asta poți infasura un batic, sau o cârpă curata cu oțet pe picioare noaptea când te pui la somn. Dacă ai un sistem imunitar sănătos într-o zi îți poți reveni complet, asa cum mi se întâmplă mie când îmi infasura maica-mea un prosop mic pe picioare înainte de a ma pune la somn, dimineața eram fresh.
Nu trece asa repede, maxim o saptamana 10 zile te tine raceala, nu ai ce sa faci asa functioneaza organismul tau, si al tuturor.
Se zice ca raceala trece intr-o saptamna cu medicamente si in sapte zile fara...
Lasand gluma la o parte in doua zile nu ai cum sa fii in forma.
Ia medicamente (cel putin la sfatul unui farmacist, ceiauri plus o alimentatie adecvata (supe, lichide multe )
Rezultatele incep sa se vada cam dupa cinci zile si mai trebuie doua, trei pentru rezultat favorabil.
Trebuie sa ai rabdare ca sistemul tau imunitar sa-si faca treaba! Poti sa-l ajuti daca faci sport, ia suplimente cu vitamina C, D si Zinc, nurofen raceala si gripa, bea ceai si odihneste-te bine la noapte.
Inhalatii/infuzie de ceai fierbinte cu prosopel de menta/sunatoare/coada soricelului/ghimbir/musetel/soc/macese/ etc. max. 2-3 componente...
Stai la căldură, fă sport și cel mai important e să iei vitamine sau paracetamol