anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa imi vina pofta de foame si sa mananc mult? Din afara de Vitamina C ca nu merge!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| yellowalien a răspuns:

Pofta de mâncare, nu pofta de foame laughing
Încearcă să bei pe stomacul gol fresh de portocale şi limonadă. Bea cât simţi nevoia. După aia aşteaptă, în general lichidele (sănătoase, adică freshuri, apă plată, limonadă, ceai) curăţă intestinele şi îţi fac foame.
La mine merge de fiecare dată.

| anonim_4396 explică (pentru yellowalien):

Da am gresit laughing

| Frank51 a răspuns:

Eu daca mananc ceva dulce inainte de masa am pofta mai mare, nu glumesc, incearca si tu, dar depinde si de la persoana la alta tongue

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dulciurile cresc pofta de mâncare

| Tau_Rebelul_1990 a răspuns:

Incearca sa iei un calciu..sau un vitamax...iti recomand calciu sandoz.e foarte bun si eficient.

| sebipopescu1 a răspuns:

Ia niste cavit la mine a mers involuntar. Adica mi-am luat niste cavit memo pentru ca aveam mult de invatat si dupa am observat ca mancam foarte mult si m-am oprit laughing

| anonim_4396 explică (pentru sebipopescu1):

Nici cu asta nu merge sad

| sebipopescu1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Vitamax?

| EVA9443 a răspuns:

Trebuie sa fie vreun motiv ca nu ai pofta de mincare, consulta doctorul.Ustroiul,vinul de casa(desigur o cantitate mica), fructele te vor ajuta.

| Diana1704 a răspuns:

Eu daca mananc lamaie imi vine pofta de mancare. Dar nu stiu, mergi si tu la un medic!

| Andreutssa02 a răspuns:

Cum se recapata pofta de mincare

Exista remedii simple prin care se poate recapata un apetit sanatos:

n consumarea constanta de lapte acru (batut, iaurt) sau zer (ramas dupa ce se extrage untul din smintina);

n consumarea, de citeva ori pe zi, a unei linguri de ridiche rasa. Cura se continua citeva zile la rind. Dupa fiecare lingura de ridiche rasa se bea putina apa (1-2 inghitituri);

n in completarea retetei de mai sus, se recomanda inghitirea a 20-30 boabe de mustar - o data pe zi - dupa care se va bea putina apa. Cura trebuie sa dureze cel putin 20 de zile consecutive. Mustarul trebuie sa fie recoltat in anul respectiv (nu mai vechi de un an);

n merele coapte in aluat sint, de asemenea, utile in tratamentul lipsei poftei de mincare;

n o lingurita de radacina de obligeana, bine maruntita, se acopera cu 200 ml apa rece si se fierbe timp de 15 minute, intr-un vas acoperit. Din acest decoct, putin indulcit, se vor bea cite doua linguri, de trei ori pe zi, inainte de masa;

n peste doua lingurite de radacina de papadie, bine maruntita, se toarna 200 ml apa rece si se lasa opt ore sa se traga. Se vor bea cite 50 ml de patru ori pe zi, inainte de masa. Pentru fiecare zi de cura, doza se va prepara in ajun (pentru a avea timp sa se traga timp de opt ore);

n se ia o lingura de floare de albastrita, peste care se toarna 400 ml apa clocotita. Infuzia se va bea in trei prize, cu 30 minute inainte de mesele principale.

In medicina populara bulgareasca (si in practica vestitei vindecatoare Vanga), albastrita este folosita ca tonic si, datorita gustului amarui, ca mijloc eficient pentru trezirea poftei de mincare:

n se oparesc patru lingurite de fructe de zmeura, intr-un termos, cu 400 ml apa in clocot si se lasa citeva ore in acest termos. Se vor bea cite 100 ml de infuzie calduta, de patru ori pe zi;

n inaintea meselor se vor minca trei-cinci masline;

n peste zi se va bea apa, indulcita cu putina miere;

n citeva felii de gutuie, fierte in apa si consumate cu totul, trezesc pofta de mincare;

n cu 10-15 minute inainte de fiecare masa este bine sa se bea cite 100 ml apa rece, incet, cu inghitituri mici;

n cu 30 minute inainte de fiecare masa se recomanda sa se bea 50-70 ml zeama proaspat stoarsa din zmeura proaspata, indoita cu apa;

n un alt remediu recomandat este sucul de pelin, obtinut din partea ierboasa inainte de inflorire. Se amesteca o lingura cu suc de pelin cu o lingura de miere (o doza). Se va lua cite o doza de trei ori pe zi, inainte de fiecare masa. Cura va dura maximum doua luni, in caz contrar putind aparea efecte negative;

n un alt remediu este portocala sau suc proaspat de portocala, inghitite inainte de mese;

n se lasa sa se traga o jumatate de lingurita de frunze de trifoiste cu 400 ml apa rece. Din aceasta cantitate se vor bea de doua-patru ori pe zi, cite 100 ml cu 30 minute inaintea meselor;

n o lingura de iarba Sfintei Marii (uscata) se infuzeaza timp de 30 de minute cu 200 ml apa in clocot intr-un vas acoperit. Din infuzie se va bea cite o lingura, de trei-patru ori pe zi, cu 10-15 minute inainte de fiecare masa.

Tot pentru recapatarea poftei de mincare exista unele retete din batrini, verificate de-a lungul timpului. Iata citeva dintre ele:

n intr-o sticla se pune pelin de mai, maruntit, pina se umple. Peste acesta se toarna apa rece si se lasa la intuneric sa se macereze, 21 de zile. Se va bea cite o picatura intr-un degetar (o lingurita) de apa, de doua-trei ori pe zi, inainte de masa, timp de trei saptamini;

n se face extract alcoolic de ardei iute (unu-doi ardei la o sticla de votca). Se va lua inaintea mesei de prinz maximum 50 ml (zilnic);

n consumarea moderata (unu-doua pahare la masa de prinz) a vinului alb, de calitate si de cel putin doi-trei ani vechime, poate provoca pofta de mincare.

Mai multe aici : http://www.nutritie-sanatoasa.ro/......cure/1118/

Sper sa-ti fie de folos!

| cornelmarcu a răspuns:

Salut! Exista un sirop pe care il poti comanda pe net, se numeste G3 in jur de 150 de lei. Sper ca ti-am fost de ajutor!
Funda?

| cornelmarcu a răspuns (pentru cornelmarcu):

Am uitat si costa scuze