anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum sa ma spal pe dinti astfel incat sa ii curat cum trebuie si sa nu-mi afecteze gingiile?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| mioara a răspuns:

Ia o peruta electrica

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Totul constă în periuța de dinți.
Nu trebuie să fie dură, așa previi sângerarea gingiilor.
Periuța trebuie schimbată cel puțin la trei luni, de asemena și pasta trebuie schimbată. Alternezi din gama ta preferată: fresh, sensitive, etc.
Dinți sănătoși și gingii sănătoase.
Pa, pa.

Răspuns utilizator avertizat
| Marinusik a răspuns:

Eu cred ca o periuta electica si pasta Colgate te vor ajuta.

tundenana
| tundenana a răspuns:

Deci pentru o igiena corecta trebuie sa ai o periuta de preferat medie, pui pasta de dinti peste periuta si incepi spalatul cu dintii din fata sus... periezi de sus in jos (dinspre gingie in jos ) energic cu arcadele intredeschise ca mizeria sa nu ajunga pe dintii de jos... apoi aceleas miscari la dintii din fata jos insa de jos in sus (dinspre gingie in sus ) apoi trecem la dintii laterali tot asa cu arcadele intredeschise incepem sa periem dintii de sus in jos energic... repetam aceste miscari si jos, apoi trecem la miscarile binecunoscute de periere orizontal... cu arcadele intredeschise periem toti dintii orizontal, apoi trecem sa periem dintii in interior... partea care ia contact cu limba... cu periuta faci miscari mai ample ca si cum ai matura dinspre inauntru inspre afara (dinspre gingie in afara) ...in fata, in spate, pe amble arcade (se poate ca oglinda sa aiba de suferit dar se spala dupa)... dupa ce am terminat cu periajul dintilor trecem la limba... de aceea e de preferat sa avem periuta care este prevazut cu un dispozitiv ce curata limba, apoi clatim energic de cateva ori. Dupa ce am terminat cu spalatul pe dinti incepem sa folosim ata dentara... taiem o bucata din ata... o prindem intre degete si il pozitionam interdentar... ata se trage pe fiecare perete situat interdentar... nu ajunge sa bagam ata si tragem in fata si in spate... cu miscari de tractiune in fata si in spate curatam fiecare perete interdentar de sus in jos la dintii de sus respectiv de jos in sus la dintii de jos.
Gingiile sanatoase nu depind numai de periajul corect al dintilor, depinde si de alti factori... una dintre cele mai dese cauze de sangerari gingivale este tartrul dentar (piatra), trebuie indepartat neaparat, apoi cariile si alte patologii ale parodontiului... pentru ca sa poti sa ai o sanatate dentara si gingivala corespunzatoare mergi la vizite stomatologice de 2 ori pe an... multa sanatate

| cristina_6456 a răspuns:

NU FII PREA DURA SI POTI FOLOSI BICARBONAT DE SODIU PENTRU ALBIREA DINTILOR SI PT GINGII

| pisi dy a răspuns:

Nu cheltui banii pe periuta electrica! te ajuta sa-ti distrugi gingiile... ia-ti o periuta medium/soft daca ai obiceiul sa apesi tare, schimb-o la max. 3 luni si cel mai important spala-te pe dinti macar de 2 ori/zi, cam 3 minute si mergi la detartraj de 2 ori/an.Sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De sus in jos, dintii de sus...si de jos in sus dintii de jos