| Nikcoletta a întrebat:

Cum sa ma vindec de pneumonie? Am luat medicamente timp de o lună, dar nu mi-a trecut.
Dacă rămân însărcinată în următoarele luni are ceva? Această boală se poate transmite?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Buna!
Atat pentru un tratament corect cat si pentru a intelege cat de mult poate fi afectata o sarcina din cauza pneumoniei, trebuie sa cunosti cauza pneumoniei si tipul ei.

Pneumonia poate fi neinfectioasa, cauzata de inhalarea de agenti organici sau chimici, de exemplu acidul clorhidric, sau poate fi infectioasa cauzata de: virusuri, bacterii, fungi sau paraziti.
Pneumonia mai poate fi interstitiala, adica este afectat tesutul adiacent alveolelor pulmonare, sau alveolara, adica au fost afectate alveolele.

In functie de agentul cauzant si de tipul pneumoniei, tratamentul difera.La fel si riscurile referitoare la sarcina.
Ar fi ideal sa stii nu numai tipul, dar si microorganismul care a produs-o.Sa zicem, de exemplu ca este virala, este important sa stii exact virusul care a cauzat-o, astfel incat sa se determine riscurile asociate sarcinii.
In plus, unele tratamente nu pot fi tinute in timpul sarcinii.

| Nikcoletta explică (pentru Floridori):

Este pneumonie virala, după o luna de tratament mi-am facut radiografie si tot nu mi-a trecut. Aveti idee in cat timp trece pneumonia virala?

| Floridori a răspuns (pentru Nikcoletta):

Pneumoniile virale sunt cele mai des intalnite si sunt si cele mai usor de tratat, uneori fara a fi necesar tratamentul medicamentos.In cazul tau, banuiesc ca ai facut sau faci tratament cu antivirale.
In mod normal, ar trebui sa existe ameliorari din prima saptamana de tratament, dar in medie, vindecarea poate dura 2-3 saptamani.
In cazul in care a fost vorba de o forma severa si tratamentul a fost inceput tarziu si/sau ai un sistem imunitar slab, vindecarea poate dura mai mult, chiar si 6 saptamani.
Depinde mult de virusul care a cauzat pneumonia, insa in majoritatea cazurilor, pneumonia virala este cauzata de virusurile gripale.In general, daca cauza este virala, nu ar avea un impact prea mare in cazul sarcinii, dar important este virusul care a cauzat afectiunea, fiecare microorganism actionand diferit in corpul uman.
Ar fi ideal sa nu existe, totusi, probleme de sanatate daca iti doresti o sarcina.Pentru a avea o sarcina sanatoasa si fara complicatii, ar trebui ca tu sa fii sanatoasa in primul rand.

| zilog a răspuns:

Bronhokir cel.ami bun de pe planeta

| Cosmin89321 a răspuns:

Te rog intreaba un medic de familie, daca nu stie te va pune in contact cu unul specializat, pe TPU nu poti face diferenta intre un chirurg si un copil de 13 ani care cauta pe google, unde raspunsurile de obicei sunt gresite si te pot afecta, poate chiar omori.