| Anamarya_5888 a întrebat:

Cum sa scap de acnee? dau fundytza

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Așa se întâmplă la perioada pubertății.
Nu există un medicament minune pentru toată lumea, fiecare are ceva aparte!
Un tonic antiseptic și tinctură de propolis aplicat pe fiecare coșuleț în parte sau batonașe speciale care usucă coșurile și sunt de găsit la farmacii, etc.
Dacă nu apare niciun semn de ameliorare este timpul să mergi la un consult dermatologic dar și endocrinologic prin dozările hormonale!
Sănătate.
Pa, pa.

4 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Buna!
Zineryt este cel mai bun tratament importiva acneei la ora actuala. Este foarte bun in lupta cu cosurile si pentru prevenirea lor. Trebuie aplicat pe o piele curata si uscata de 1-2 ori pe zi. Aici poti citi mai multe despre acest produs: http://acnee.info/zynerit-tratament-acnee-este-bun-pentru-tine/137 . Il gasesti la orice farmacie si costa in jur de 30 RON. Pe langa folosirea Zineryt-ului trebuie sa ai si o alimentatie sanatoasa. Mai putine dulciuri, grasimi, sucuri acidulate, mai multe fructe si legume. Poti sa mai folosesti si apa termala (imi place cel mai mult cea de la Avene), o crema hidratanta, hranitoare de la Avene, o crema de galbenele pentru cicatrici, ramase in urma cosurilor, plus vitaminele E, A, C si Zn pe cale orala (si nu numai). Si este foarte importanta curatarea zilnica a pielii (dimineata si seara)! Ai nevoie de un gel de curatare cat mai bun. Intereseaza-te la farmacie, si vei fi ajutata sa alegi unul potrivit tipului tau de ten. Succes si numai bine!

P.S. Dar cel mai bine ar fi sa consulti si un dermatolog.

| Vali87 a răspuns:

Si eu am aceeasi problema sa stii. Ce iti recomand du-te la un dermatolog. NU MAI FOLOSI PRODUSE ASA DIN AUZITE pentru ca un prd poate fi bun pentru un anumit ten si prost pentru alt tip de ten. Asa creme bune sunt brevoxyl si skinoren pentru acneea usoara medie si retin a, isotrexin pentru acneea severa. SI mai sunt cele pe baza de alfahidroacizi gen Keracnyl, Sebium AKN pentru ten gras. Ideea e ca de regula se da o combinatie de produse, cu una te dai dimineata si cu una seara, si dc e vb de acnee mai severa se recomanda si niste antibiotice. Deci de aia iti zic DU-TE LA DERMATOLOG. Eu ma confrunt cu pete post acneice, rosii, nu am o acnee severa ci usoara dar am un ten destul de urat si din august anul trecut ma dau cu diferite creme si nu am obtinut nici un rezultat. Prin urmare azi ma duc la dermatolog sa vad ce spune. Din pacate am mai fost si la alti 3 dermatologi si nu m-au tratat corespunzator. Si am mai vazut si pe altii pe alte formuri spunand acelasi lucru. Ideea e sa dai peste un dermatolog bun si sa fii si tu consecventa pentru ca nu poti obtine rezultate in cateva zile sau saptamani. SI dc nu ai o acnee severa ci una medie usoara, cred ca daca urmezi un tratament consecvent de 4 5 6 luni o sa obtii rezultate bune.
Bafta! AA si dupa aia trebuie sa iti ingrijesti tenul cu diverse creme, geluri antiacneice ca sa nu recidiveze. Sau ma rog mai sunt mastile cu argila, aspirina, zeama de lamaie si nu numai.
Vezi ca Racoutene sau Sortret se da numai pe baza de reteta si numai la indicatia medicului pentru ca sunt PERICULOASE ataca ficatul, dau stari de depresie asa ca repet pentru a mia oara Du-te la dermatolog si roaga-te sa dai peste unul bun.

| Eu0909 a răspuns:

Roacutane (izotretinoid), se da numai pe reteta, mergi la un dermatolog, am luat eu si functionaza sigur

Întrebări similare