Cearcanele ne imbatranesc mai tare decat ridurile sau firele de par albe – inspaimantator, nu-i asa? Veste buna este ca pot fi diminuate si chiar indepartate definitiv. Iata cum.
Cearcanele pot fi ereditare, dar pot aparea si ca urmare a unei boli, a unei alergii sau a unui orar inadecvat de somn.
Iata cateva mici trucuri datorita carora vei reduce cearcanele si, in final, le vei indeparta definitiv.
1. Fa-ti somnul de frumusete
Nu stim inca sigur de ce un orar de somn haotic duce la aparitia zonelor negre sub ochi, dar are, probabil, legatura cu faptul ca lipsa de somn reduce circulatia sangvina. Determina de cate ore de somn pe noapte ai nevoie (in general este vorba de 7 sau 9 ore) si respecta acest program. Poti lua vitamine care iti imbunatatesc calitatea somnului: vitamina B6, calciu, magneziu, suplimente minerale.
2. Ai grija la alimentatie
Incearca sa ai o dieta sanatoasa si echilibrata si bea multa apa. Cearcanele sunt deseori atribuite unei carente de vitamina K sau B12 (ultima e in stransa legatura cu anemia). Redu consumul de sare. Excesul de sare determina organismul sa retina apa in locuri neobisnuite si asta poate duce la umflarea si innegrirea zonei de sub ochi.
3. Foloseste mici remedii naturale
Toata lumea stie de aplicarea feliilor de castraveti pe zona sensibila a ochilor timp de 10-15 minute, dar mai sunt cateva mici astfel de trucuri extrem de eficiente. Pune doua pliculete de ceai la fiert, apoi lasa-le la racit in frigider si aplica-le pe ochi. Teina din ceai reduce umflaturile si decolorarea pielii.
4. Aplica o crema de ochi
Cremele de ochi care contin vitamina K si retinol fac minuni pentru aceasta zona deoarece cearcanele pot fi cauzate de lipsa vitaminei K. Indiferent daca acest lucru este valabil si in cazul tau, cremele de ochi care contin aceste doua ingrediente active reduc pungile de sub ochi si culoarea inchisa a pielii. Folosirea lor zilnica, pe termen lung, poate avea un efect fantastic.
5. Descopera cauza cearcanelor tale
Poti aplica numeroase tratamente, dar atat timp cat nu stii ce cauzeaza aparitia cearcanelor in cazul tau, nu vei solutiona niciodata problema. Mergi la un dermatolog pentru a descoperi daca este vorba de o alergie, o intoleranta la gluten, o congestie nazala, expunerea indelungata la soare sau o cauza ereditara.
Poti aplica dedesubtul ochilor comprese cu ceai de albastrele alternandu-le cu cele de musetel cald. Eficiente impotriva cearcanelor pot fi insa si compresele reci cu ceai de sunatoare. Pentru atenuarea cearcanelor, in zona de sub ochi mai pot fi aplicate si felii de castravete sau de cartof crud; fa plimbari in aer liber; renunta la mancarurile si bauturile prea sarate.
Cearcanele Pot fi considerate, de asemenea, un semnal de alarma la aparitia unor boli care afecteaza: inima, circulatia sanguina, rinichii, tubul digestiv etc. Unele sunt insa o mostenire ereditara mai putin fericita (cearcanele maronii).
ca sa scapii de ele exista anumite remedii :
"Somnul de frumusete"
Este metoda cea mai eficienta si cea mai sanatoasa, dupa parerea medicilor si a specialistilor in cosmetica. Un somn odihnitor de opt ore iti va transforma tenul, iar cearcanele se vor diminua semnificativ. Cel mai potrivit este somnul intre orele 23.00- 7.00.
Foarte important este consumul de lichide. Trebuie consumata o cantitate de 2-2, 5 l de apa plata pe zi, iar daca ii puneti si putina lamaie va fi si mai bine.
Pentru mentinerea unui aspect sanatos al pielii si o stare generala de bine este foarte necesara si o alimentatie sanatoasa bogata in legume si fructe, saraca in grasimi si zahar.
2. "Lingura din congelator"
O metoda "clasica" de combatere a cearcanelor si a pungutelor de sub ochi. Se procedeaza astfel: se pun doua linguri din inox in congelator pentru jumatate de ora, apoi se scot si se maseaza cu partea bombata a lingurei cearcanele.
3. Feliile de cartof
O alta metoda "clasica", utilizata si pe vremea bunicilor, este aplicarea a doua felii de cartof crud pe suprafata cearcanelor.
4. Pliculetele de ceai negru
In acest caz se pun doua pliculete de ceai negru cu apa fierbinte intr-o cana. Dupa ce se racesc, se iau pliculetele umede si se aplica pe suprafata pleoapei si a zonei de sub ochi.
5. Compresele cu ceai de albastrele
La fel se procedeaza si cu ceaiul de albastrele. Plantele se pot gasi la orice magazin naturist. Se face o infuzie, apoi cand ceaiul e caldut se folosesc doua discuri demachiante pentru comprese.
6. Compresele cu ceai de musetel
Pentru comprese se foloseste ceaiul de musetel, care este un foarte bun antiinflamator, curata si relaxeaza pielea fina si sensibila din jurul ochilor.
7. Compresele cu ceai de tei rece
Ceaiul de tei tonifica si relaxeaza piele si diminueza roseata si pungile inestetice de la ochi.
8. Compresele cu ceai verde
Ceaiul verde imbunatateste imunitatea celulelor pielii si incetineste imbatranirea lor.
9. Compresele cu infuzie de trandafir
Se foloseste trandafirul de dulceata.
10. Comprese cu infuzie de salvie
In cazul ceaiurilor (infuziilor) este bine sa alternati compresele cald/rece.
11. Compresele cu infuzie de marar
Este o metoda mai putin cunoscuta, dar care da rezultate in cazul cearcanelor. Compresele se fac cu ceai la temperatura camerei.
12. Feliile de castravete
Castravetele este folosit inca din vechime in tratamentele cosmetice. Este eficient si in tratarea cearcanelor.
13. Chirurgia estetica
O metoda din ce in ce mai utilizata in zilele noastre. Daca va hotarati sa apelati la ea trebuie sa consultati un specialist in chirurgia estetica.
14. Tratamentele cosmetice
In farmacii si in magazinele specializate se gasesc tot felul de produse pentru tratarea cearcanelor. Ramane doar sa le achizitionati pe cele care vi se potrivesc. In aceasta situatie va poate ajuta si un medic dermatolog.
Dar daca cearcanele se incapataneaza sa dispara, nu va ramane decat o ultima solutie: folosirea produselor cosmetice pentru mascarea lor. In acest caz cei mai buni prieteni ai unei fete sunt anticearcanul si fondul de ten.
Anticearcanul poate acoperi cearcanele in totalitate. El trebuie sa aiba o nuanta un pic mai deschisa decat culoarea tenului si sa fie cremos pentru a intra in piele si pentru a nu accentua micile riduri.
Fondul de ten poate fi si el foarte util, mascand cearcanele. Cele mai bune pentru rezolvarea acestei probleme sunt fondurile de ten mate.
Mult succes in lupta impotriva cearcanelor!
Funda?