Trebuie sa elimini stresul in primul rand, trebuie sa iti ocupi timpul in permanenta, sa renunti sa stai cu fumatori in preajma, o mentalitate incapatanata/ambitioasa.
Apuca-te de un sport ca sa te chinuie un pic, dupa care vei simti pe corpul tau nevoie mai rara de tigari. Gandeste-te cat rau iti face.
Apuca-te de culturism, ia cateva suplimente alimentare, gen vitamine, pentru ca te ajuta sa elimini stresul si iti ofera si o stare de bine, mai ales in combinatie cu un sport practicat regulat. Intr-o luna (cel mult) iti va trece cu siguranta. Prima saptamana e grea; cauta carti in privinta acestui subiect, te ajuta. Nu te sfatuiesc sa folosesti plasturi cu nicotina; RENUNTA la stres .
Bafta! Think positive!
Incerci si u sa nu mai fumezi te abtzii iti dai o palma cand vrei sa pui mana pe pachet...
Practic e imposibil. Prietenul meu fumeaza de 7 ani, si nu poate sa se lase nici macar daca vrea.
Mama mea ca a fumat 15 ani s-a lasat.Cu mult vointa, i-a fost foarte greu.Le rarea azi 5, maine 4. Si tot asa. Dintr-o data nu ai cum sa te lasi de ele, cu timpul. Trebuie si sa nu mai simti nevoia sa fumezi.Cum e la mine eu normal cica fumez de 2 ani dar numaicand simt nevoia.Nu e un obicei sa fumez in fiecare zi 4-5 tigari. Daca fumez o tigara pe saptamana.
Succesc.
Poti sa incepi sa fumezi tigare electronica deoarece sunt pe diferite arome si nu prea contine tutun deloc.
Mai poti sa iti cumperi plasturi de aia de la farmacie care se lipesc pe brat.
Sau pur si simplu abtine-te(tata a aflat ca e bolnav si s-a lasat de fumat si era fumator de cel putin 10 ani si s-a lasat dintr-o data si acum nici nu mai suporta fumul de tigare si nici nu ii e pofta)trebuie sa vrei cu adevarat asta si sa ai vointa ca daca nu ai aceste 2 lucruri nu poti trebuie sa iti pui in minte ca nu mai vrei sa fumezi si o sa reusesti.
Bafta!
Poi, cel mai important e sa vrei. Trebuie sa aiba ocupatie mai tot timpul, cel putin la inceput; daca sta degeaba o sa fie mai greu. Poate incerca rarind "pauzele de tigara". De tot e foarte greu, si nu multi oameni pot. Dar sa le rareasca considerabil nu e foarte greu. Daca fumeaza de ex 1 pachet pe zi, sa ii ramana pe a2-a zi 1 tigara, apoi 2, si tot asa; le scoate, dar in ritmul lui. Ca daca in fiecare zi e cu una mai putin, o sa inebuneasca omul, daca nu are vointa de fier. Bafta
Iti pui un elastic pe mana.Si cand te gandesti la tigarii, sau cand vrei sa iti cumperi tragi de elastic. Eu asa am facut si nu am mai fumat de atunci. Bafta.