| sweety_1169 a întrebat:

Cum sa tratez basicile cu lichid de la picioare? azi am avut proasta inspiratie sa ma incalt cu niste tenesi noi si pana am ajuns inapoi acasa mi s -au format 3 basici cu lichid, le am intepat am scos lichidul si am pus betadine ca alceva nu stiam ce sa fac...si ma ustura f tare, acum ce as putea aplica ca sa mi se vindece? mersi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| adinescu a răspuns:

Eu nu puneam nimic le piscam putin cu unghiera si apasam pana iesea tot lichidul dupa asta pielia aia cadea singura sau cand faceam baie se ducea.ca sa nu t mai usture baga piciorul sub jetul cu apa rece

| machupicchu a răspuns:

Daca vei rupe pielita basicutelor si scoti acel lichid, se vor vindeca mult mai greu, vor durea mai mult si va dura mai mult timp vindecarea.
Lasa-le asa cum s-au format si fii atenta sa nu se rupa pielita acoperitoare a lichidului. Se va vindeca mai repede, nedureros si acea pielita, dupa ce lichidul se va resorbi, se va rupe singura, fapt dupa care vei vedea ca tesutul de sub basicute s-a refacut aproape in totalitate.
sanatate...

| machupicchu a răspuns:

Daca le-ai spart, nu mai ai ce face. Taie pielitele, pentru ca se lipesc de tesutul ranit, neprotejat si usrura, doare, apoi pune unguent oftalmic cu un atibiotic, oricare, daca vrei sa nu se formeze coaja, sau lasa-le fara nimic, se va forma coaja si tesutul se va vindeca(reface) cu ajutorul organismului tau...sanatate

| uzzi92 a răspuns:

Rau cu basicile astea... incearca sa porti putin papucii prin casa inainte sa ii incalti prima oara... 5-10 minute sa vezi cum te simti...

basicile din cate stiu trebuiesc sparte, dar nu si indepartata pielea care le acoperea, deoarece aceea va cadea dupa o perioada singura... ea acopera zona care ustura... spargi basica fara sa rupi pielita de pe ea si pui ceva dezinfectant ca sa nu faca puroi (apa oxigenata, spirt, rivanol etc.)... in maxim 2 zile se usuca si pielea se reface... ai grija daca iesi sa pui un leocoplast peste ca sa nu te doara in timp ce mergiwinking